Vești bune! Rafila: La 150 de cazuri pe zi, nu ne mai aflăm în situaţia unei transmiteri comunitare

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a declarat că cel puțin temporar, coronavirusul nu mai reprezintă o mare problemă pentru România. Conform reprezentantului României la OMS, cifrele legate de noile îmbolnăviri indică o transmitere „sporadică” a virusului, nu comunitară.

„La 130-150 de cazuri pe zi, noi nu mai ne aflăm în situaţia unei transmiteri comunitare a infecţiei în România. Şi dacă cifrele astea sunt subevaluate de trei ori, 500 de infecţii zilnice la nivel naţional nu înseamnă o transmitere comunitară, e o transmitere sporadică”, a declarat Rafila, potrivit Digi24.

Avertismentul lui Alexandru Rafila

Totodată, medicul Rafila crede că cifrele ar putea crește din nou, în cazul în care în România vor ajunge noi tulpini de SARS-COV-2, mai contagioase.

„Ce trebuie să înţelegem este următorul lucru: în România au circulat mai puţin variantele mutante, cu excepţia variantei din Marea Britanie. Dacă însă încet-încet încep să apară cazuri aşa, foarte lent, la început, o variantă cu o transmisibilitate mai mare –  de exemplu cu varianta indiană care are circa 40% transmisibilitatea mai rapidă decât varianta clasică – atunci putem să vedem la un moment dat că transmiterea comunitară reapare.

Sigur, nu trebuie să devenim paranoici, dar asta nu înseamnă să nu fim responsabili să continuăm să pledăm pentru vaccinare, pe de o parte, să o facem din timp, pe de altă parte, pentru că mediul rural în continuare nu se vaccinează, asta este realitatea”, a mai declarat Rafila, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...