Viața la 102 ani, în munții Buzăului. „Legendarul” Gică Baciu, exemplu de vitalitate, muncește cât e ziua de mare

Publicat: 08 mai 2024, 14:05, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Viața la 102 ani, în munții Buzăului. „Legendarul” Gică Baciu, exemplu de vitalitate, muncește cât e ziua de mare

La vârsta de 102 ani, Gică Baciu, cel mai vârstnic veteran de război din județul Buzău, demonstrează că vitalitatea și pasiunea pentru viață nu au limite. Trăind într-un cătun idilic din Mânzălești, acest bătrân este un exemplu de putere și energie, muncește zilnic și se bucură de fiecare moment al vieții sale.

În ciuda vârstei, Gică Baciu se ocupă singur de toate treburile gospodăriei, mergând la cumpărături în sat și chiar săpând în grădină. Munca sa constantă și determinarea de a rămâne activ îl mențin într-o formă fizică și mentală remarcabilă.

Buzoianul devenit celebru pentru longevitatea și vitalitatea sa a devenit subiectul unui scurtmetraj care a impresionat membrii comisiei de selecție. Filmul, realizat în 2022 pentru a promova valorile umane și materiale din Ținutul Buzăului, ilustrează viața lui Gică Baciu, surprinzându-l în activitățile sale zilnice, precum cositul și strânsul fânului.

Secretul său pentru a fi în formă la 102 ani este un mod de viață echilibrat, bazat pe muncă fizică și alimentație sănătoasă. Cu o poftă de viață molipsitoare, Gică Baciu încurajează pe oricine îi cere sfaturi să se bucure de fiecare zi și să aprecieze viața.

Cu toate că vârsta îi poate fi observată doar în buletin, Gică Baciu continuă să se bucure de activitățile sale preferate, cum ar fi îngrijirea gospodăriei, cântatul la fluier și chiar construirea unui gard pentru protecția locuinței sale împotriva animalelor sălbatice.

În ciuda trecerii anilor, Gică Baciu rămâne un simbol al vitalității și perseverenței, inspirând nu doar comunitatea locală, ci și pe cei din jurul său cu exemplul său de viață activă și pozitivă.