Vibrionul holeric: Tulpina izolată nu provoacă boală omului, transmite Ministerul Sănătății

Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om, a transmis Ministerul Sănătății, vineri, referitor la izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru.

Ministerul Sănătății precizează că, ”din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezența vibrionului holeric”.

În țara noastră, ”Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar județele din zonele de frontieră cu Republica Moldova și Ucraina au fost atenționate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră”.

Holera este o infecție care se transmite pe cale fecal-orală. Consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecție în țările unde există o circulație a acestei bacterii.

În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani, se mai precizează în comunicatul Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole