Vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș urmărit penal de DNA

Marius-Florinel Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, este urmărit penal de DNA. Acesta este vizat de un dosar privind locuințele destinate persoanelor vulnerabile.

Potrivit procurorilor DNA, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș ar fi oferit informații nepublice. Prejudiciul adus de acesta este de aproximativ 3.550.000 lei.

„În cursul anului 2022, în contextul realizării proiectelor „Locuințe protejate – siguranță și îngrijire Argeș ”, „Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități” și “Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități”, ce vizau achiziția de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș (D.G.A.S.P.C.) Argeș a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile, suspectul Nicolaescu Marius-Florinel, în calitatea menționată mai sus, ar fi comunicat unor oameni de afaceri mai multe informații nedestinate publicității referitoare la:
– modul de compartimentare al viitoarelor imobile care urmau să fie achiziționate,
– prețul care va fi oferit pentru fiecare imobil,
– perioada în care urmau să fie făcute achizițiile (în cursul anului 2023),
– modalitatea de achiziție.”

„Prin aceste demersuri, a fost cauzat un prejudiciu D.G.A.S.P.C. Argeș de până la 3.550.000 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informațiilor nedestinate publicității”, se mai arată în comunicatul citat.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole