Vicepreședintele din Paraguay demisionează, după ce a fost acuzat de corupție

Vicepreședintele paraguayan Hugo Velazquez a declarat vineri că va demisiona și își va retrage candidatura la președinție, după ce a fost trecut pe lista neagră de Statele Unite pentru presupuse acte „semnificative” de corupție.

Velazquez a negat acuzația, dar a spus că, pentru a-și „proteja” partidul, își va prezenta demisia săptămâna viitoare, transmite Reuters.

„Vorbesc cu calmul care mă caracterizează, pentru că nu am făcut ceea ce mă acuză ei”, a declarat el la postul local de radio Monumental. „Vorbesc cu conștiința curată”.

Departamentul de Stat al SUA l-a acuzat vineri dimineață pe Velazquez de implicare în acte majore de corupție.

Secretarul de stat american Antony Blinken a spus că un asociat din Valazquez a oferit mită unui funcționar public paraguayan pentru a „obstrucționa o investigație care amenința vicepreședintele și interesele sale financiare”.

Mita oferită a fost de peste 1 milion de dolari, a declarat ambasadorul SUA în Paraguay, Marc Ostfield, într-un comunicat.

Departamentul american de stat l-a acuzat în iulie pe fostul președinte paraguayan Horacio Cartes de „corupție semnificativă” și de obstrucționarea unei anchete penale transfrontaliere.

Șeful statului a respins acuzațiile la acea vreme ca fiind „nefondate și nedrepte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole