Viceprimarul din Tulcea, George Șinghi, acuzat de incompatibilitate și omisiune în declarațiile de avere

Într-un scandal care zguduie scena politică din Tulcea, viceprimarul municipiului, George Șinghi, membru al PNL și Secretarul General al Organizației Municipale Tulcea a partidului, se confruntă cu acuzații serioase de incompatibilitate și omisiune în declarațiile de avere.

Conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, viceprimarul George Șinghi este suspectat că a deținut în același timp funcția de viceprimar al municipiului Tulcea și postul de administrator la o societate comercială. Conform legislației, aceasta constituie o incompatibilitate evidentă, deoarece Legea 161/2003 stipulează clar că viceprimarii nu pot exercita funcții de administrator în societăți comerciale.

Mai mult, acest caz a atras atenția opiniei publice și datorită faptului că viceprimarul Șinghi nu a menționat în declarațiile sale de avere din ultimii trei ani că deține și funcția de administrator la o societate comercială. Acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la respectarea legii și la veridicitatea declarațiilor de avere ale viceprimarului.

Articolul 28 din Legea nr. 176/2010 stipulează că depunerea intenționată a declarațiilor de avere sau de interese care nu corespund realității constituie o infracțiune de fals în declarații, pedepsită conform Codului Penal.

Se ridică întrebarea dacă viceprimarul Șinghi și-a amintit brusc de această incompatibilitate în momentul în care a fost vizitat de Agenția Națională de Integritate (A.N.I.). Totodată, trebuie menționat că viceprimarul deține o societate comercială la care primarul Ștefan Ilie este dator cu un apartament, și care a beneficiat de autorizații pentru trei construcții, fapt care a stârnit și mai multe suspiciuni.

Acest caz complicat ar putea avea implicații semnificative asupra administrației locale din Tulcea și, prin urmare, se așteaptă cu interes reacția autorităților pentru a se face lumină în acest scandal. Este important de subliniat că aceste acuzații de incompatibilitate și omisiune în declarațiile de avere ridică întrebări serioase cu privire la legalitatea și etica exercitării funcției publice de către viceprimarul Șinghi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole