Victimă a polițistului din Orlat, acuzat de zeci de infracțiuni: „M-a bătut cu bâta de baseball și m-a pus să-mi înghit voma”

Mihai Miruț, un tânăr de 24 de ani din Orlat (Sibiu) susține că a fost bătut cu bâta de baseball, pus să bea zeci de căni cu apă, până când a vomitat și obligat apoi să-și înghită voma de către polițistul din localitate. Reprezentantul legii este cercetat pentru mită, șantaj, tortură, lipsirea libertății și complicitatea la furt.

La finalul lunii ianuarie, Miruț era în pădurea de la marginea localității și aduna uscături, când a fost surprins de agentul de poliție. După ce a fost bătut pe loc, a fost vârât în portbagaj și dus la secție, acolo unde tortura a continuat.

A oprit un polițist, m-a chemat la el. A rupt o bâtă, apoi a început să mă bată acolo în pădure. I-am spus că nu sunt hoț, că am venit în pădure să iau lemne că n-am cu ce face focul, că am copila mică. Am venit să adun uscături, nu să tai copaci. Mi-a zis să nu mai scot niciun cuvânt. M-a bătut, apoi m-a băgat în portbagaj.

Mi-a spus că sunt un țigan împuțit, că sunt cioară. M-a pus să recunosc că nu am venit singur la furat, m-a amenințat cu pistolul, că mă omoară, că mă împușcă și că mă aruncă din mașină, apoi m-a dus la secție, la postul din Orlat. A mai bătut un alt om în pădure, dar pe el l-a lăsat acolo zăcând”, povestește sibianul care acuză că a fost bătut”, a declarat Mihai Miruț pentru Ora de Sibiu.

Lucrurile nu s-au oprit aici: băgat în portbagaj, a fost dus la secție unde a fost torturat:

M-a dus la secție și m-a pus să beau 50 de căni cu apă că dacă nu, mă bate. Le-am băut pe toate, dar tot m-a bătut. I-am spus că nu am mâncat nimic, că nu pot să beau atâta apă și că vomit și mi-a spus să înghit voma. Apoi m-a pus în genunchi și a început să dea cu o bâtă de baseball în mine”, a mai spus Mihai Miruț.

Problemele penale ale polițistului din Orlat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu confirmă cele întâmplate, astfel că polițistul este urmărit penal și pentru comiterea acestei infracțiuni.

În luna ianuarie 2021, constatând existența unor acte de sustragere de material lemnos, agentul de poliție din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Orlat, aflat în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, ar fi prins pe unul dintre făptuitori în apropierea locului de comitere a faptei, ocazie cu care, încălcându-și cu știință atribuțiile sale de serviciu, ar fi exercitat acte de violență fizică nejustificate asupra acelui făptuitor, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale, după care l-ar fi introdus în portbagajul unui vehicul, transportându-l în aceste condiţii inumane la sediul unităţii de poliţie.

Ulterior, agentul de poliţie l-ar fi determintat pe un alt funcţionar, abilitat a stabili valoarea prejudiciului adus fondului forestier naţional, să stabilească un prejudiciu supraevaluat ce urma a fi reţinut în sarcina persoanei depistată şi agresată fizic de către poliţist”, a transmis, miercuri, prim-procurorul Ion Veștemenean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.    

În prezent, polițistul este cercetat într-un dosar penal amplu, ce include șase infracţiuni de luare de mită, patru de abuz în serviciu, două de purtare abuzivă, două de instigare la fals intelectual și câte o infracțiune de complicitate la furt, de șantaj, de instigare la abuz în serviciu, de uzurpare a funcției, de tortură și de lipsire de libertate în mod ilegal.

1 COMENTARIU

  1. Mincinosilor! Ce orori la Orlat? Politistul activa pe zona Jina – Poiana Sibiului, iar cazul prezentat de dvs este in localitatea Dobarca! Titluri de presa ca sa va faceti audienta si sa murdariti numele comunei Orlat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole