Victor Ponta: „Atenţie! Nu mai merge!”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a vorbit despre criza din domeniul energiei cu care se confruntă România în ultimele luni. „Acum şapte ani era independenţi energetic şi urma să exportăm pentru alţii la preţuri bune, să aducem bani în ţară. Asta era când a început România lucrului bine făcut în 2014 cu domnul Iohannis, cu dosare, cu proteste”, spune Victor Ponta.

Ştiţi că domnul Ciucă este al optulea prim-ministru cu care lucrează domnul Iohannis? Dacă dumneavoastră aţi lucra în şapte ani cu opt echipe diferite, aici că probabil că nu s-ar mai uita nimeni la emisiune, pentru că n-aveţi cum! În 2014, nu o duceam rău. Aveam supraproducţie, exportam, aveam proiecte în care urmau să se bage miliarde. Acum e foarte târziu!”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Am vorbit cu domnul Ciolacu, am vorbit cu cei de la PSD să le spun cum văd eu lucrurile. Nu pot să facă mare lucru. E vorba să reducă TVA-ul de la 19% la 5%. O idee bună, dar două lecţii: când am redus noi TVA la alimente în primele luni nu s-au redus şi preţurile. Au făcut mai mult profit. Deci durează chestiunea asta. Al doilea lucru –  să plafonăm până la un anumit nivel. Atenţie! Nu mai merge! Dacă o plafonam în 2014, mergea pentru că produceam noi. Noi acum dacă plafonăm o să ne trezim că nu o să mai avem deloc”, a mai spus Victor Ponta.

El a conchis că mari soluţii nu au pentru că după 2015 în mod sistematic s-a blocat tot ceea ce urma să investească în România și s-a închis foarte mult.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole