Victoria umorului autentic: Costel Pătrăşcan câştigă în instanţă împotriva Consiliului Judeţean Brăila

Într-o zi specială dedicată fericirii şi râsului, cunoscutul umorist Costel Pătrăşcan obţine o victorie importantă într-o dispută juridică cu Consiliul Judeţean Brăila. Magistraţii au hotărât interzicerea imediată pentru autorităţile locale de a utiliza denumirea „Casa umorului desenat”, înregistrată de graficianul Pătrăşcan.

Decizia vine în urma unui demers iniţiat de umorist în octombrie 2022, atunci când a fondat Muzeul umorului la Brăila şi a înregistrat mărcile „Muzeul umorului” şi „Casa umorului” la OSIM. În septembrie 2023, la aproape un an distanţă, a apărut o „copie” a conceptului său sub denumirea „Casa umorului desenat”, susţinută financiar de Consiliul Judeţean şi Muzeul Brailei.

În urma procesului, instanţa a admis cererea lui Costel Pătrăşcan, interzicând imediat utilizarea sintagmei „CASA UMORULUI DESENAT” în orice activităţi, documente, întruniri sau evenimente organizate de către pârâţi. A fost subliniată interdicţia pentru folosirea mărcii „CASA UMORULUI” în orice context, inclusiv în mediul online.

Costel Pătrăşcan a comentat această victorie pe reţelele sociale, mulţumind avocatului său, Marian Oprea, precum şi prietenilor şi susţinătorilor care au fost alături de el. Cu umorul său caracteristic, el a subliniat că aceasta este doar o primă etapă câştigată, dar se arată încrezător în continuarea procesului.

Acest episod juridic neaşteptat coincide cu Ziua fericirii şi a râsului, aducând şi mai multă bucurie în universul umorului autentic creat de Costel Pătrăşcan.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Laura Kövesi: „Nu există țară curată în Europa”. România, pe locul...

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, spune că în Europa „nu există nicio țară curată”, iar, până la urmă, țările din Estul Europei...

Tatuajele și efectele lor puternice asupra sistemului imunitar

Tatuajele, ca de altfel orice intervenție cu un instrument străin de organism, dau un semnal putenic la nivelul sistemului imunitar. De fapt, ce se întâmplă...