VIDEO Accident teribil în India. Cel puțin 18 persoane au decedat, după ce un autobuz s-a izbit de un camion cu lapte

Publicat: 10 iul. 2024, 10:14, de Corina Oprea, în Internațional , ? cititori
VIDEO Accident teribil în India. Cel puțin 18 persoane au decedat, după ce un autobuz s-a izbit de un camion cu lapte
VIDEO Accident teribil în India. Cel puțin 18 persoane au decedat, după ce un autobuz s-a izbit de un camion cu lapte

Un accident devastator a avut loc în nordul Indiei, în urma căruia și-au pierdut viața cel puțin 18 persoane, iar multe altele au fost rănite. Tragedia s-a produs pe o autostradă din statul Uttar Pradesh, când un autobuz cu două etaje s-a ciocnit violent cu un camion care transporta lapte.

Accident mortal în India

Accidentul a avut loc în timp ce autobuzul se deplasa din statul nordic Bihar către capitala New Delhi. Impactul puternic a rezultat în moartea imediată a 18 persoane, iar alte 19 au fost grav rănite și transportate de urgență la spital. Poliția, prin ofițerul Arvind Kumar, a declarat că starea răniților este stabilă, datorită intervenției rapide a medicilor.

„Autorităţile sunt în curs de identificare a victimelor, iar o anchetă a fost lansată pentru a determina cauza exactă a accidentului”, a adăugat Kumar.

Autoritățile locale au început identificarea victimelor și au deschis o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale accidentului. Gaurang Rathi, un oficial guvernamental, a menționat că investigațiile preliminare sugerează că autobuzul ar fi circulat cu o viteză excesivă în momentul impactului. Din cauza coliziunii, ambele vehicule s-au răsturnat, iar o parte a autobuzului a fost smulsă, ejectând mai mulți pasageri.

India se confruntă cu una dintre cele mai mari rate de mortalitate rutieră din lume, cu sute de mii de victime în fiecare an. Principalele cauze ale acestor tragedii includ conducerea imprudentă, starea precară a drumurilor și vehiculele învechite. Incidentul recent din Uttar Pradesh nu face excepție și subliniază necesitatea unor măsuri urgente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere.

Oficialii guvernamentali și poliția colaborează pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului și pentru a preveni pe viitor astfel de tragedii. În paralel, echipele de intervenție au fost mobilizate pentru a asigura asistența necesară răniților și pentru a oferi suport familiilor îndoliate.