VIDEO Cioloș, după întâlnirea cu Ciucă: USR nu poate susține un astfel de guvern

Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că ei nu vor susține un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă, dar au pus un set de condiții pentru refacerea coaliției de guvernare. ”Nu s-a schimbat nimic, poziţia noastră este clară, vrem o soluţie de durată, nu să îi rezolvăm problemele lui Floirin Cîţu”, a spus Cioloş.

Din punctul nostru de vedere, soluția este un Guvern majoritar fie cu USR, fie cu PSD. PNL-ul trebuie să aleagă ceea ce doresc să facă. Domnului Ciucă i-am spus că astfel de discuții trebuie să pornească de la măsuri clare de reforme, un cadru general pentru bugetul în anul 2022 ca să nu mai stăm ulterior în Guvern să discutăm cum se împart banii. Al treilea element ar fi fost un mecanism clar de luare a deciziilor în coaliție și al patrulea element ar fi un pachet legislativ pentru pregătirea PNRR”, a spus Dacian Cioloș.

Mandatul domnului Ciucă este de a construi un Guvern minoritar, i-am spus că USR nu poate susţine un astfel de Guvern. Ştiu că PNL are discuţii cu PSD, încă de ieri, probabil că PNL va veni cu o soluţie”, a spus Cioloş, după discuţiile cu Nicolae Ciucă. ”Sentimentul meu a fost că a fost o întâlnire mai mult de formă. Poziţia noastră este neschimbată, dacă asta ar fi fost soluţia, un Guvern minoritar cu un program de criză, putea fi decis de săptămâna trecută, un guvern minoritar, ceea ce am propus noi”, a spus Cioloş, arătând că nu e diferenţă mare între programul propus de USR şi cel al PNL.

Cioloş a arătat că i-a explicat lui Nicolae Ciucă că nu poate susţine un Guvern de criză, şi că soluţia este un guvern PNL-USR-UDMR, lucru pe care cei de la USR ”îl propun de câteva săptămâni”, el adăugând că toate măsurile propuse au nevoie de majoritate în Parlament.

”Domnul Ciucă m-a întrebat în ce condiţii noi am discuta şi negocia o eventuală refacere a coaliţiei, i-am spus că pentru noi astfel de discuţii ar trebui să pornească de la un calendar de reforme asumat, atât pe partea de Guvern cât şi de Parlament, un al doilea element, un buget pe 2022, cu priorităţi”, a spus Cioloş, arătând că un alt element este un protocol de funcţionare a acoaliţiei clar, pentru a evita discuţiile din trecut care au dus la dezmembrarea acestei coaliţii, al patrulea element fiind o structură a guvernului, aceeaşi ca la începutul coaliţiei, în 2020.

El a arătat că premierul desemnat i-a spus că va transmite conducerii PNL poziţia USR, dar că mandatul este să caute majoritate pentru un Guvern minoritar.

Întrebat despre o desemnare a lui Florin Cîţu din nou, Ciloş a spus că nu discută speculaţii. Ce s-ar întâmpla dacă domnul Ciucă nu reuşeşte să facă un Guvern, mingea este la preşedintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...