UPDATE Tensiuni mari în SUA. Patru persoane au murit în timpul violențelor de la sediul Congresului / Peste 50 de persoane, reținute / Stare de urgență prelungită în Washington VIDEO

UPDATE 5: Starea de urgenţă a fost prelungită cu 15 zile în Washington, relatează BBC. Ordinul este valabil până în 21 ianuarie, la ora 15:00, la o zi după instalarea în funcţie a lui Biden.Washingtonul se află deja sub stare de asediu de miercuri de la ora 18:00 până la 6:00 dimineaţa, iar zeci de oameni au fost arestaţi pentru încălcarea restricţiilor.

UPDATE 4: Patru persoane au murit în timpul violențelor de la Capitoliu, printre care și Ashli Babbitt, veteran de război. Ea a fost împușcată de poliție în sediul Congresului.

UPDATE 3: 52 de persoane au fost arestate după violențele de la Capitoliu, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, scrie CNN. Patru dintre persoane au fost reținute pentru posesie ilegală de arme. Autoritățile au găsit bombe la sediul Partidului Democrat și la sediul Partidului Republican.

UPDATE 2: Mai mulți manifestanți care îl susțin pe Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului de la Washingon. Sesiunile care aveau loc la Senat și Camera Reprezentanților au fost amânate din cauza tensiunilor dintre manifestanți și forțele de ordine.

Parlamentarii s-au adunat să confirme alegerea democratului Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA, un rezultat pe care cei care îl susțin pe Donald Trump îl contestă.

În acest context, Donald Trump a publicat un mesaj pe Twitter adresat demonstranţilor în care le cere să “sprijine Poliţia Capitoliului şi forţele de ordine”.

“Ei sunt de partea ţării noastre”, a scris el. “Fiţi paşnici!”.

Trump spune că Mike Pence este laș

UPDATE Donald Trump a scris pe Twitter că Mike Pense nu a avut curaj să se opună certificării victoriei lui Biden, deși președintele în exercițiu i-a solicitat de mai multe ori acest lucru.

“Mike Pence nu a avut curajul de a face ceea ce trebuia făcut pentru a proteja ţara şi Constituţia noastră”, a scris pe Twitter locatarul de la Casa Albă.

Știre inițială

Tensiuni mari, miercuri, în SUA, înainte de întâlnirea Congresului american care ar trebui să certifice victoria lui Joe Biden de la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Polițiștii au ordonat evacuarea mai multor clădiri ale Congresului american, în timp ce susținătorii lui Trump protestau față de validarea victoriei lui Biden.

Poliţia Capitoliului a ordonat personalului Congresului să evacueze clădirea Cannon, precum şi altele situate în jurul Capitoliului, la puţin timp după discursul lui Donald Trump. 

Miliardarul republican le-a cerut partizanilor săi să protesteze contra validării de către aleşii Congresului a victoriei opozantului său democrat, care avea loc în acelaşi timp în interiorul Capitoliului. 

“Tocmai mi-am evacuat biroul din Cannon din cauza unei ameninţări. Acum, vedem manifestanţi care atacă Poliţia Capitoliului”, a scris pe Twitter Nancy Mace, republicană, aleasă în Camera Reprezentanţilor.         

Citește și: Donald Trump a spus că nu va admite niciodată victoria lui Joe Biden

4 COMENTARII

  1. Din pacate psihopatul si-a marcat retragerea cu un puci urat, care a pus pe jar America sil lumea intreaga. Acest eveniment demonstreaza fragilitatea democratiei tocmai in tara care a experimentat-o cu succes timp de secole. Si a reusit, cel putin pana ieri. Oricum, credeam că acest om imprevizibil, grobian, abject, badaran, joaca doar teatru. Un teatru josnic, dar pentru niste interese ale unora ca el. Cu faptele de aseara am inteles ca individul e nebun patentat. Nu-l intereseaza nimic din jur. Cu stupizenia care repet, nu e jucată, ci face parte din fiinta lui dereglata total ne-a aratat ce s-ar fi putut intampla daca ar fi continuat in acea demnitate, unde s-a dovedit atat de paranoic. La fel, si-a marcat iesirea din scena si pentru viitor, cand partea Americii rationala si lucrativa se va feri de astfel de creaturi, in fruntea tarii. La fel, Partidul Republican, care s-a lasat tarat in zoaiele Porcului va avea imens de pierdut. Si asta nu spre binele Americii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...