Vin ploile! ANM a emis un cod galben de ploi în opt județe

Opt județe din România sunt vizate de o avertizare de cod galben de ploi însemnate cantitativ. Meteorologii au emis și o avertizare privind de intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte, valabilă în întreaga ţară, începând de sâmbătă dimineața.

Avertizarea de cod galben va intra în vigoare azi, 10 martie, ora 12:00 și va fi valabilă până la data 1 martie, ora 8:00.

În vestul Carpaţilor Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantităţi de apă de 20 – 25 l/mp, izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice.

Potrivit prognozei meteo emise, la altitudini de peste 1.800 de metri, precipitațiile vor fi mixte. Vineri după-amiază și în prima parte a nopții, nu este exclus să fie averse și descărcări electrice.

Zonele vizate de prima avertizare Cod galben sunt în judeţele: Sibiu, Braşov, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Alba şi Hunedoara.

În perioada 11 martie, ora 8:00 – 12 martie, ora 15:00 va intra în vigoare un alt Cod galben, de data aceasta de intensificări ale vântului, ninsori şi viscol la munte.Vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze de 50 – 65 km/h şi, izolat, peste 70 km/h.

În Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi zona deluroasă a Crişanei, mai ales seara şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitaţii mixte. La munte vor fi rafale de 70 – 80 km/h, iar pe creste vor depăşi 90 – 110 km/h, treptat vor predomina ninsorile şi va fi viscol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...