Vine de unde nu te aștepți: Mariupol va renaște, dar cu ajutorul cui?

Cel mai bogat om din Ucraina s-a angajat să reconstruiască orașul asediat Mariupol, chiar dacă afacerea sa a avut de suferit și în urma războiului din 2014, privind anexarea Crimmei, dar și acum, când Rusia a invadat din nou Ucraina.

Este vorba despre Rinat Ahmetov, omul despre care analiștii vorbesc că se află în relații cu președintele Volodimir Zelenski.

Rinat Ahmetov este cel mai mare producător de oțel din Ucraina. El și-a văzut imperiul de afaceri serios afectat de opt ani de lupte în estul Ucrainei, o parte dintre uzinele sale aflându-se chiar în Mariupol.

Situație încurcată

Afaceristul este impresionat de ce se întâmplă în oraș port la Marea Azov, așa că a promis – după cum notează Reuters – că se va implica în refacerea orașului. Ahmetov este cel mai bogat om din Ucraina, cu o avere de aproape 4 miliarde de dolari.

Afaceristul a fost deranjat de legea anti-oligarhi adoptată de Parlament la inițiativa lui Zelenski. Așa că trustul de presă al lui Ahmetov l-a criticat constant pe președinte.

Acum, însă, sprijină foarte mult – prin donații – rezistența ucraineană și a anunțat că întreprinderile sale nu vor funcționa niciodată sub ocupația rusă.

Rămâne de văzut, potrivit analiștilor, dacă Mariupol va renaște cu ajutorul lui, sau cu voia Domnului…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...