Violeta Alexandru: „Ce vrea PSD, dragi români, este să vă trimită în șomaj”

Programul de muncă redusă a fost adoptat cu scandal, miercuri, în Parlament. Dezbaterea proiectului s-a lăsat și cu replici acide între putere și opoziție.

Deși PSD a criticat vehement proiectul, în cele din urmă a votat „pentru”. Nu a fost niciun vot împotrivă, ci doar 30 de abțineri.

Adrian Solomon – deputat PSD: „Am legiferat în interesul angajatorului și mai puțin în interesul oamenilor, iar Kurzarbeit-ul tinde să devină de astăzi canci-arbeit. Dacă aveți probleme de traducere, vă ajută domnul Ganț și domnul Manea”.

Violeta Alexandru – deputat PNL:  „Ce vrea PSD, dragi români, este să vă trimită în șomaj, să nu mai aveți locuri de muncă, să vi se întrerupă contractele… Vă rog să-mi permiteți să termin! Circ știți să faceți, să salvați locurile de muncă – mai puțin! Nu veniți cu fakenews, citiți, documentați și vedeți ce s-a întâmplat în toată Europa! Toate guvernele s-au mobilizat pentru păstrarea locurilor de muncă”.

Oana Țoiu – deputat USR PLUS: „Kurzarbeit nu este o bucurie nici nici pentru angajați, nici pentru angajatori, nici pentru bugetul de stat”.

Pe perioada de aplicare a programului Kurzerbeit sunt interzise angajarea de personal pentru prestarea unor activități identice ori similare cu cele prestate de către salariații al căror timp de muncă a fost redus.

Proiectul va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Ce presupune proiectul

Programul de muncă redus – Kurzarbeit – a fost modificat, astfel încât angajatorii să poată reduce programul angajaților cu până la 80%, salariile scăzând cu 25 la sută în perioada respectivă.

Angajații rămân cu mai puțin bani, dar au locul de muncă asigurat chiar dacă activitatea firmei se reduce drastic. De asemenea, angajatorii trebuie să obțină acordul scris al reprezentantului salariaților pentru această reducere de program și, implicit, de venituri, potrivit digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...