Viorica Dăncilă a vorbit despre culisele numirii sale la Palatul Victoria și influența lui Liviu Dragnea

Viorica Dăncilă, fost premier și fost lider PSD, a fost invitată la emisiunea „Selectiv” de la B1 TV, duminică, și a vorbit printre altele și despre culisele numirii sale la Palatul Victoria și influența lui Liviu Dragnea. 

Ea a fost întrebată și cât a influențat Liviu Dragnea formarea guvernului în mandatul său de premier. „Vreau să fac refererire la ceea ce ați spus prima dată, `ați părut guvernul lui Liviu Dragnea`. Guvernul Grindeanu n-a părut guvernul lui Liviu Dragnea? Guvernul Tudose n-a părut guvernul cuiva? Ceilalți premieri care au fost nu au fost premierii cuiva? Adică de ce această abordare? Poate e o abordare pentru că am fost prima femeie premier”, a răspuns Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă premierii sunt „ai serviciilor”, așa cum speculau cei din jurul lui Liviu Dragnea la un moment dat, ea a negat: „Nu, premierii sunt premieri pentru țară și poporul român. Eu am avut o altă abordare, eu am fost premierul tuturor românilor, indiferent de culoarea politică. Măsurile mele nu au fost numai măsuri pentru social-democrați, au fost măsuri și pentru liberali, și pentru celelalte”.

În momentul în care am făcut salariul la medici de 4.000 de euro, comparabile cu cele din Occident, le-am făcut pentru cei care erau social-democrați, nu pentru toți românii? Mai mult, mulți medici nu m-au votat, dar eu am luat măsuri pentru România”, a continuat Viorica Dăncilă.

„Toate numirile sunt agreate cu premierul”

Fosta candidată la alegerile prezidențiale spune că respectă decizia electoratului, care i-a acordat victoria lui Klaus Iohannis în cea mai recentă cursă pentru Cotroceni.

Toate numirile sunt agreate cu premierul, dar sunt numiri care se fac în comitetul executiv, împreună cu toți liderii politici, pentru că un guvern este guvern politic și trebuie să își asume deciziile pe care le ia. Aici mai vreau să fac o precizare, că spuneți `guvernul Dragnea`. Liviu Dragnea a făcut programul de guvernare, la care Viorica Dăncilă nu a participat, dar cel mai greu este să implementezi măsurile din programul de guvernare – și acest lucru îl face premierul”, a mai spus Viorica Dăncilă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...