Viral pe internet: Drumul în care poți intra în groapă până la brâu a ajuns celebru pe rețelele sociale

Publicat: 21 nov. 2021, 16:18, de Raluca I. Heroiu, în Ultimă oră , ? cititori
Viral pe internet: Drumul în care poți intra în groapă până la brâu a ajuns celebru pe rețelele sociale

Un drum din Caraș-Severin a devenit viral pe internet. Oamenii fac haz de necaz, deși această arteră de drum este extrem de periculoasă pentru șoferi.

Este vorba despre drumul județean care duce spre Banatul Montan. Pericolul este foarte mare, mai ales că pe șosea, de câteva luni, a apărut o groapă uriașă.

Această groapă, semnalizată cu crengi și adâncă de un metru și 12 centimetri, a devenit vedetă pe rețelele sociale.

Pentru a atrage atenția autorităților, șoferii intră în groapă până la brâu, se pozează și se postează pe rețelele de socializare.

De-a lungul timpului, locuitorii din zonă au oganizat proteste și au cerut asfaltarea acestui drum. Andrei Văscuț este inițiatorul unei petiții online.  „Am inițiat o campanie de semnături pentru asfaltarea DJ 571, am reușit să strâng în jur de 450 de semnături”, spune el. „Eu am 33 de ani și nu țin minte să fi fost vreo reparație capitală”, precizează tânărul.

Situația s-ar putea schimba, căci autoritățile promit acum reabilitarea drumului.

„Este deja cu licitația gata pentru proiectul tehnic, este pus pe finanțare europeană, este semnat contractul cu ministerul și până în aprilie anul viitor trebuie să fie gata proiectul tehnic”, a declarat pentru Digi24 Romeo Dunca, președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

În luna decembrie 2023, drumul ar trebui să fie reabilitat complet.