Virgin Galactic face primul zbor cu avionul spațial. În 2021 aeronava va duce turiști în spațiu

VSS Unity, avionul spaţial Virgin Galactic dezvoltat de Richard Branson, va efectua sâmbătă primul zbor demonstrativ cu echipaj uman. Dacă testele vor fi un succes, aeronava urmează să ducă în spațiu primii turiști în anul 2021.

Vehiculul VSS Unity va decola de pe aeroportul comercial construit special în New Mexico (SUA) și va avea la bord un echipaj uman. Pe lângă testul de sâmbătă, alte trei sunt în plan înainte de a începe zborurile turistice.

Peste 600 de oameni – între care Justin Bieber şi Leonardo DiCaprio – au plătit câte 250.000 de dolari pentru a rezerva o călătorie cu acest avion.

La bordul avionului, în unul dintre cele trei teste, se va afla și milionarul Richard Branson, care a iniţiat proiectul în urmă cu 16 ani.

La bordul aeronavei Virgin Galactic se vor afla câte 6 turişti, care vor pluti la gravitaţie zero, la 97 de kilometri deasupra Pământului, iar specialiştii au spus că vehiculul va putea fi folosit şi pentru antrenamentele astronauţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...