Virusul înrudit cu Ebola a fost confirmat oficial

Oficialitățile din Guineea au confirmat primul caz de infecție cu virusul Marburg, din aceeași familie virală cu Ebola, anunță presa internațională.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Africa, Matshidiso Moeti, a declarat că virusul Marburg are potențialul de a se răspândi la mare distanță și pe scară largă. În prezent, autoritățile din Guineea încearcă să găsească persoanele care au intrat în contact cu persoana decedată. Au fost identificați patru contacți de mare risc, inclusiv un lucrător sanitar. Alți 146 de oameni ar fi putut contracta, de asemenea, virusul.

Sistemele activate în Guineea și în țările vecine în vederea controlului recentei epidemii de Ebola sunt acum utilizate din nou, ca urmare a situației create după confirmmarea Marburg.

Marburg este un virus transmis de liliecii frugifori. Se numește așa deoarece a fost depistat prima dată în orașul german Marburg în anul 1967, la personalul de laborator care a intrat în contact cu maimuțele verzi aduse din Uganda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole