Viticultorii francezi aprind lumânări în podgorii pentru a salva viile de îngheț

În multe regiuni din Franța, viticultorii și proprietarii de livezi aprind lumânări și pulverizează apă pentru a-și proteja podgoriile și pomii fructiferi, în condițiile în care noaptea temperaturile au scăzut mult sub zero grade Celsius, transmite Euronews.

Pomii fructiferi au înmugurit timpuriu din cauza temperaturile de peste 20 de grade Celsius  înregistrate zile la rând în luna martie, pentru ca acum, la începutul lui aprilie, termometrul să indice și minus 7 grade Celsius în timpul nopții, în unele zone din Franța.

Soluția cu lumânările este una destul de costisitoare. Pentru un hectar de podgorie sunt necesare aproximativ 600 de lumânări, în timp ce prețul uneia este de 10 euro.  În aceste condiții, viticultorii se concentrează pe salvarea soiurilor nobile de viță de vie, celelalte fiind lăsate să se adapteze la temperaturile scăzute.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...