Vizită „cu surprize” în Transilvania: Îndemnurile ministrului de Externe al Ungariei pentru maghiarii din România

În plină campanie electorală în Ungaria, ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a vorbit chiar în Transilvania despre unirea maghiarilor de pretutindeni.

Ministrul ungar de externe se află într-un turneu electoral prin România, în mai multe comunități maghiare din Transilvania. În afara faptului că oficialul a vizitat mai multe obiective, el i-a îndemnat pe maghiarii din România să voteze la viitoarele alegeri parlamentare din Ungaria, programate pentru data de 3 aprilie. El a asemănat o eventuală victorie a opoziției cu revenirea la epoca imperială. Ministrul maghiar i-a îndemnat pe maghiari să voteze pentru a participa la formarea țării în următoarele decenii.

El a vorbit despre actuala politică națională de la Budapesta bazată pe deviza „fiecare maghiar este responsabil pentru fiecare maghiar”. Szijjártó a amintit de acordarea dublei cetățenii pentru maghiarii din Transilvania. „Această decizie pe care, peste câteva săptămâni, noi, maghiarii, o vom lua, în ţara mamă, în Bazinul Carpatic şi în întreaga lume, va stabili şi va determina următoarele decenii ale naţiunii maghiare.

Următoarele decenii în ţara mamă şi deceniile următoare şi în cazul maghiarilor de peste hotare. De aceea, cu mare respect vă solicit celor care trăiţi aici, în Ardeal şi în Ţinutul Secuiesc, să participaţi la această decizie comună. Să participaţi la formarea ţării noastre în următoarele decenii”, a declarat ministrul de Externe de la Budapesta.

„Să organizăm naţiunea noastră, această alianţă naţională”

În cadrul vizitei, Péter Szijjártó a fost primit, la Şumuleu, de arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovács, şi de părintele Urbán Erik, directorul Bisericii Franciscane. Ministrul Szijjártó a fost însoţit de vicepremierul Kelemen Hunor şi nu a făcut declaraţii de presă. Péter Szijjártó a mers la monumentul Siculicidium, din localitatea Siculeni. Acesta a fost ridicat în memoria secuilor uciși în anul 1764 deoarece au refuzat să se înroleze în trupele austriece.

Sarcina noastră este acum ca, învăţând din evenimentele din 1764, din nou şi din nou să consolidăm şi să organizăm naţiunea noastră, această alianţă naţională, în aşa fel încât acele tendinţe imperialiste să nu ne dea deoparte”, a spus ministrul de Externe, într-un discurs, conform traducerii oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...