Vizita parlamentarilor americani în Taiwan și noua ripostă a Chinei

După numai câteva ore de la vizita în Taiwan a unei delegații formate din parlamentari americani, China anunță noi exerciții militare în zonă, transmite Euronews.

Delegația, formată din patru deputați și un senator american, a stat două zile în Taiwan și s-a întâlnit cu președintele Tsai Ing-wen.

Ca reacție, China a informat că a lansat noi manevre militare. ”China va lua măsuri hotărâte și puternice pentru a apăra suveranitatea națională și integritatea teritorială”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Wang Wenbin, luni, în cadrul unui briefing.

Potrivit autorităților taiwaneze, 15 avioane chineze au depășit frontierele dintre cele două țări. În cadrul unei mese rotunde de la Singapore, un comandant american a calificat decizia chineză ca ”iresponsabilă”.

În urmă cu aproape două săptămâni, vizita lui Nancy Pelosi, președinta Camerei reprezentanților din SUA și al treilea personaj în ierarhia Statului, a provocat aceeași reacție. China a lansat atunci cele mai importante manevre militare din istoria legată de Taiwan. Timp de cinci zile, armata a mobilizat nave de război, armament și avioane de vânătoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...