Vizitele lui Iohannis în Japonia și Singapore au costat 2,5 milioane euro (surse)

Recenta deplasare a președintelui Klaus Iohannis alături de soția sa în Japonia și în Singapore ar fi costat aproximativ 2,5 milioane de euro, în acest preț intrând și închirierea aeronavei de lux.

Conform unor surse politice citate de știripesurse, acesta ar fi nivelul total al cheltuielilor delegației prezidențiale în mini-turneul asiatic.

Acuzată că a folosit un avion privat pentru deplasare, Administrația Prezidențială a evitat să divulge care este nivelul cheltuielilor, chiar dacă acestea se fac din bani publici.

„Precizăm că această activitate se realizează în baza unui contract de prestări servicii pentru executarea zborurilor speciale, încheiat în conformitate cu prevederile Regulamentului privind organizarea, pregătirea şi executarea zborurilor speciale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 755/1998, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis Administraţia Prezidenţială, pentru news.ro.

Instituţia a explicat că detaliile zborului, costul acestuia şi ruta sunt clasificate, potrivit legislaţiei în vigoare.

„În ceea ce priveşte selecţia aeronavei pentru executarea zborului special, precizăm că tipul aeronavei este stabilit în funcţie de opţiunile disponibile şi de specificul misiunii, care determină capacitatea de transport şi raza de acţiune (scurt, mediu sau lung curier), iar Serviciul de Protecţie şi Pază verifică îndeplinirea condiţiilor de siguranţă şi securitate aeronautică impuse de legislaţia aferentă executării zborurilor speciale”, a mai precizat Administraţia Prezidenţială.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, relata presei atunci când a fost solicitat să comenteze vizita cu avion privat a președintelui, că el împreuna cu premierul Nicolae Ciucă atunci când au fost în vizită în Japonia au ales să călătorească cu o aeronavă de linie din cauza costurilor exorbitante solicitate chiar și de Tarom.

1 COMENTARIU

  1. Nu este importanta valoarea cheltuielilor presedintelui pentru deplasarea in Japonia si Singapore (via Sibiu) daca avantajele pentru Romania sunt mai mari. Opinia publica nu a fost informata cu privire la rezultatele concrete obtinute. Ce acorduri au fost semnate, ce contracte comerciale au fost initiate? Concret? Cu cifre, cu termene? Zambetele si vorbele goale nu ne ajuta la nimic. Am senzatia ca presedintele, avand in delegatie numai ministrul de externe si sotia, nu a negociat si stabilit absolut nimic. Nu este normal fie prezentata o informare pentru opinia publica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.