Vlad Voiculescu, despre cazurile de Covid-19 cu noua tulpină britanică: Se pregătește un program pentru secvențiere a virusului

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că se pregăteşte un program pentru secvenţiere pentru a fi avută o situaţie cât mai clară asupra infectărilor cu tulpina din Marea Britanie a coronavirusului. El spune că cele 24 de cazuri descoperite într-un studiu al Medlife nu schimbă cu nimic situația.

Voiculescu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, ce măsuri vor fi luate având în vedere că au apărut 24 de cazuri noi de COVID-19 cu noua tulpină. 

“Sunt măsurile pe care deja le luăm. Se pregăteşte un program pentru secvenţiere, pentru a avea o imagine cât mai clară asupra situaţiei în mod continuu. 24 de cazuri suplimentare nu schimbă cu nimic situaţia, ştim că avem noua tupină în România. (…) Avem reguli pregătite care ţin de acest scenariu în care numărul infectărilor cu noua tulpină ar putea să crească. Scenariile pe care le-am definit în ordinul de ministru şi regulile de suspendare a cursurilor sunt relativ stricte. Vorbim despre ciclul primar, la un singur caz se suspendă cursurile, dacă vorbim de ciclul gimnazial după primul caz se face anchetă epidemiologică şi se decide împreună cu DSP dacă cursurile în acea clasă continuă sau nu”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă la Şcoala 28 din Bucureşti, unde au fost confirmate multe cazuri de COVID-19 cu noua tulpină, va începe şcoala de luni, Vlad Voiculescu a răspuns:

 “Regulile sunt aceleaşi, că e o tulpină sau alta, regulile sunt aceleaşi. Este o decizie luată de Direcţia de Sănătate Publică împreună cu conducerea şcolii. Dacă există cazuri confirmate recent, atunci probabil că nu. Decizia cred că va fi luată astăzi de DSP, ordinul abia a fost publicat, ordinul prevede reguli foarte clare, regulile care trebuie să fie aplicate de autorităţile publice locale”.

Reprezentanţii MedLife au anunțat că, în urma analizei aleatorii a 90 de probe din mai multe oraşe ale ţării, s-a constatat că 24 dintre acestea conţineau noua tulpină din Marea Britanie a coronavirusului. Cele mai multe dintre acestea – 19 – au fost probe recoltate din Bucureşti, restul fiind din Cluj, Tecuci, Reşiţa şi Timişoara.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...