Vladimir Putin și-a manifestat tristețea la căpătâiul unui bun prieten, mort „din întâmplare”

Vladimir Putin, președintele Rusiei, și-a manifestat tristețea profundă și totodată emoția la înmormântarea lui Evgheni Zincev. De el îl lega o prietenie îndelungată, deoarece cei doi se cunoașteau de când lucrau la KGB.

Evgheni Zincev, ministrul pentru situații excepționale din Rusia a decedat în cadrul unor exerciții militare interdepartamentale ce se desfășoară zilele acestea în regiunea Norilsk, în zona arctică. Potrivit primelor informații, în cadrul unor filmări pentru un clip video al instituției. Zinchev și cameramanul care le efectua se aflau pe marginea unei stânci pe malul oceanului, iar la un moment dat, operatorul video s-a împiedicat și a căzut în apă. Ministrul ar fi fost primul care a sărit să-l salveze, dar s-ar fi lovit de o stâncă și nu a putut fi salvat.

Președintele Rusiei a fost printre primii care a primit vestea

Vladimir Putin a fost printre primii care a primit vestea decesului înaltului demnitar, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. La Norilsk, Zinchev se afla de 2 zile unde urma să participe la deschiderea unei stații de pompieri, dar și să asiste la mai multe exerciții militare și de intervenție în zona arctică.

Evgheni Zincev a împlinit recent 55 de ani. La fel ca Putin, este originar din Sankt Peterburg și este absolvent de drept. A activat în fostul KGB, după care a urmat o carieră în FSB. Între 2006 și 2015 a fost garda personală de corp a lui Vladimir Putin, iar din 2018 conduce Ministerul pentru Situații Excepționale din Rusia.

La înmormântare, președintele Rusiei a venit vădit emoționat. A așezat un buchet de flori și s-a recules preț de câteva secunde la căpătâiul lui Evgheni.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole