Volodimir Zelenski, impresionat de jurnalista de la televiziunea publică din Rusia care a intrat în emisie cu un mesaj anti-razboi

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost impresionat de mesajul anti-război transmis de jurnalista Marina Ovsiannikova de la televiziunea publică din Rusia.

 „Le sunt recunoscător acelor ruși care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformarii și spun fapte reale prietenilor și familiilor lor și îi mulțumesc personal acelei femei care a intrat în studioul Channel One cu un afiș împotriva războiului.”, a spus  Zelenski, conform The Guardian.

Marina Ovsiannikova a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria: „Nu războiului! Nu credeți propaganda, vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”.

Agențiile ruse de știri au relatat că ulterior jurnalista a fost arestată și acuzată de „discreditarea forțelor armate”.

Înainte de a incident, jurnalista a întregistrat un mesaj video, ajuns și el pe rețelele sociale, în care spune: „Din nefericire, în ultimii ani, am lucrat la Canal 1 și am fost implicată în propaganda Kremlinului, iar acum îmi este foarte rușine de asta. Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, Rusia fiind țara agresoare, iar aceasta agresiune este pe conștiința unui singur om. Acest om este Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean iar mama mea este rusoaică, iar ei niciodată nu au fost dușmani. Această bijuterie de pe gâtul meu este un simbol al faptului că Rusia trebuie să oprească imediat acest război fratricid. Popoarele noastre frățești încă se vor putea împăca. Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Canal 1 (postul public – n.r.) și m-am ocupat de propaganda Kremlinului și mie, acum, îmi este foarte rușine pentru acest lucru. Mi-e rușine pentru că am permis să se spună minciuni pe ecranul televizorului. Mi-e rușine pentru că am permis ca rușii sa fie zombificati. Am tăcut în 2014, când toate acestea abia începeau. Nu am ieșit la mitinguri când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi și am urmărit acest regim anti-uman fără a schița nimic și acum toată lumea ne-a întors spatele. Și încă 10 generații de acum încolo nu se vor putea spăla de rușinea acestui război fratricid”.

Grupurile pentru drepturile omului au anunțat că Marina Ovsiannikova a fost arestată și dusă la o secție de poliție din Moscova. Agenția de stat TASS a confirmat că ea urmează să fie acuzată pentru acțiuni publice menite să discrediteze forțele armate ruse, în baza unei legi recent adoptate, care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare.

Moscova a impus o blocadă aproape totală a informațiilor despre război. Oamenii sunt arestați pe stradă chiar și pentru aluzii la opoziția lor față de invazie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...