Vom avea o vară „fierbinte”: Revine scandalul plajelor din Mamaia

Cu toții ne aducem aminte de scandalul plajelor din Mamaia, lărgite anul trecut prin fonduri europene, fapt care i-a nemulțumit atât pe operatorii economici, cât și pe turiști. Deși au promis că noile porțiuni de nisip vor putea fi închiriate in acest sezon estival, autoritățile spun acum că este practic imposibil!

Operatorii de plaje cer schimbarea urgentă a legii. Aceștia nu au nici anul acesta voie să pună beach baruri și șezlonguri pe cele peste 50 de hectare de plaje noi. Turiștii care și-au cumpărat deja vacanțe vor fi din nou nevoiți să care bagaje cale de 150 metri până lângă mare. „Stațiunea Mamaia pierde anul acesta și mai mulți turiști pentru că anul acesta se vor vedea repercursiunile experiențelor nefaste trăite de turiștii din Mamaia in anul care a trecut”., a spus Corina Martin, șefa unei agenții de turism de pe litoral, pentru Radio Europa FM.

Pentru ca plajele noi să fie închiriate era nevoie de intabularea și cadastrarea lor. Apele Române Dobrogea Litoral a rezolvat aceste cerințe, dar nu e suficient, spune directorul instituției Paul Cononov. „Legislația actuală nu ne permite să atribuim intr-o formă sau alta aceste sectoare de plajă vreunui operator economic. Dar este posibil să găsim soluții pentru folosira acestor plaje”, a declarat Cononov pentru Europa FM.

Soluția, la ministrul Mediului?

Soluția este la Ministerul Mediului care, prin ministrul Tanczos Barna, a anunțat de altfel incă de anul trecut că va fi nevoie de un nou Plan Urbanistic Zonal pentru amenajarea unei plaje moderne de secolul XXI.

Este însa un proiect de durată, iar ultima speranță a operatorilor de plajă este o ordonanță de urgență prin care să se acorde  o derogare măcar pentru acest sezon estival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...