Vom putea călători doar dacă ne vaccinăm anti-Covid? Varianta luată în calcul de mai multe companii aeriene

În spațiul public s-a vehiculat ideea conform căreia nu vom mai putea călători în străinătate dacă nu ne vaccinăm anti-coronavirus. Această idee este luată în calcul de mai multe companii aeriene.

Injectarea cu serul anti-coronavirus nu este obligatorie, însă pe viitor libertatea de mișcare ne-ar putea fi restrânsă dacă refuzăm să ne vaccinăm.  

Un start-up din Statele Unite a venit cu o idee inovatoare care ar putea fi folosită pe viitor de companiile aeriene, conform stirileprotv.ro. Este vorba despre camere video care pot citi un card sau un cod QR care atestă faptul că o persoană a fost vaccinată.

Pe viitor accesul călătorilor în avioane ar putea fi permis doar acelor turiști care s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA) a anunțat recent că dezvoltă o aplicație mobilă în baza căreia am putea călători în siguranță. Este un fel de „pașaport Covid” care demonstrează în momentul călătoriei că nu suntem infectați sau că am fost vaccinați anti-coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole