Vouchere sociale 250 lei. Prima tranșă se plătește cu o întârziere de o lună

Prima tranșă a ajutorului de 250 lei pentru achiziția de alimente și mese calde va ajunge, în acest an, la beneficiari, cu o întârziere de o lună, potrivit anunțului autorităților.

Astfel, în luna martie va fi realizată prima plată pentru 2023, după care vor fi distribuite și restul, mai exact în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie, potrivit Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

În 2022, aproximativ 2,5 milioane de români, aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, au primit patru tranșe de vouchere sociale prin programul „Sprijin pentru România”, în valoare totală de 1.000 de lei.

Mai trebuie menționat și faptul că plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creşterii preţului la alimente a fost crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei.

Beneficiarii cardului nu trebuie să depună vreo cerere pentru a-l primi, cu mențiunea că Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

Citeste si Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale de 250 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...