Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale de 250 lei

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat în posesia cardului pe care sunt virați banii.

Iată câteva sfaturi pentru cei care sunt în această situație de la Sodexo:

 – trebuie verificat la cel mai apropiat oficiu postal, deoarece există posibilitatea ca în momentul distribuirii să nu vă fi aflat la domiciliu

– verificați dacă obțineți venituri și din alte activități care ar putea duce la depășirea sumei limită (de 1500 lei, în cazul pensionarilor și personalor cu handicap sau de 600 lei, în cazul familiilor cu copii).

Pentru orice întrebare referitoare la eligibilitate, trebuie să procedați astfel:

 • Pensionar – Casa Națională de Pensii
 • Familie Monoparentală – ANPIS
 • Persoană cu cu handicap- ANPIS
 • Venit minim garantat– ANPIS
 • Fără adapost – ANPIS
 • Familiile cu copiii care nu sunt beneficiare de alocație pentru susținerea familiei depun cerere la Primăria de care aparțin.

Dacă nu primiți răspuns de la instituțiile abilitate, vă puteți adresa și la Ministerul Fondurilor Europene, folosind adresa de e-mail următoare la: card.sprijin@mfe.gov.ro.   

În luna decembrie, ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde acordat persoanelor şi familiilor aflate în situaţii de vulnerabilitate va fi virat pe card cel mai târziu pe 23 decembrie, au anunțat autoritățile.

Pentru a primi cardul, nu trebuie depusă cerere, deoarece Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social de 250 lei pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare, potrivit oficialilor români.

Citește și Vouchere sociale – Lista magazinelor unde pot fi folosite tichetele pentru alimente în valoare de 250 lei

128 COMENTARII

 1. Bună ziua: dețin un Vaucher Sprijin pentru România 5271765507823606 care a fost încărcat numai o singură dată, în luna 9 fac parte din gradul persoanelor cu dizabilități… aș putea să știu de-ce nu mi-a mai fost încărcat cardul???000004536995…

 2. Bună seara am și eu o problema cu cardul pentru alimente nu sa mai încărcat de la a doua transa as dori și eu un răspuns, seria cardului este 9650527239 pe numele Anghelache Cristina aștept răspunsul?

 3. Bună ziua.Ma numesc Elena Coman si desi la casa de pensii Alba Iulia mi s-a spus ca sunt pe lista persoanelor beneficiare al banilor de pe cardul sprijin ptr Romania eu nu am primit cardul iar la sodexo mi sa spus ca fara acordul d-voastra ei nu pot emite card.Aş dori un raspuns privitor la acestā situatie cit mai repede.Va mulțumesc.

 4. Bună ziua eu am o pensie de 1179 după mărire, am așteptat în zadar pînă acum să îmi vină cardul Sprijin pt.Romînia alte venituri nu am .Unde să mă adresez.Vă mulțumesc anticipat.Aștept răspuns.

 5. Bună ziua. Nu mai sunt angajată din 09.09.2022,am o pensie de 1125lei. De ce nu apar pe liste,pentru a primi și eu cardul de sprijin european?? Nu am alte venituri…. La oficiul postal am verificat, nu mi-a venit. Aștept un răspuns, Vă mulțumesc!

 6. Bună ziua va rog sa verificați și mie cardul sprijin pentru România am primit cardul în luna septembrie pe data 15 mi sa încărcat de doua ori și de sărbători nu mi sa încărcat nici mie dar nici la băieți mei și mulți spun ca nu sa încărcat ma Numesc Tănase Mariana cu număr Card 9651403424

 7. Buna ziua ! Ma numesc Sandu Ramona cu CNP 2800324375220 , cu handicap grav si nu am primit acest card ,la posta nu este , am sunat la d-voastra si ma trimis la posta din , acelasi raspuns – nu este la noi, de o saptamana stau ore intregi sa sun la toate nr ce sunt date dar nimeni nu raspunde , va rog sa-mi raspundeti pe adresa de 1mail ;emaramo80@gmail.com. va ro sa-mi comunicati ce trebuie si unde sa caut, nimeni nu stie si suntem purtati pe drumuri si timp pierdut , va multumesc !

 8. Buna ziua, eu am ajutor social din luna noiembrie 2022 am depus depus actele și nu mi-a venit cardul de alimente am sunat la toate numerele de telefon nimeni nu raspunde sunt eligibila și îndeplinesc toate criteriile și nu sunt pe lista, de ce? Ce se întâmplă de nu mai vine de atâta timp?? Ce se poate mai poate face ca să îl primesc este dreptul nostru si nu putem sa il folosim.

 9. Ma numesc Barbulescu D-tru CNP 1570924287137 din 26.09.2022 sunt pensionar si pana la ceasta data nu am primit cardul social,
  Am contactat firma UP si nu sunt pe lista , am luat legatura cu Casa de Pensii olt si la ei figurez pe lista din decembrie 2022. Acum nu stiu cu cine sa mai iau legatura.

 10. Neagu Robert Mihai ,nu am primit Cardul de 250 de lei nici acum ,eu m-am eliberat din închisoare anul trecut în august 2022,sunt persoană cu handicap,am CNP.1890226270845,locuiesc în com.Bahna,loc.Izvoare,jud.Neamt

 11. Ma numesc Barbulescu D-tru CNP 1570924287137 din 26.09.2022 sunt pensionar si pana la ceasta data nu am primit cardul social,
  Am contactat firma UP si nu sunt pe lista , am luat legatura cu Casa de Pensii olt si la ei figurez pe lista din decembrie 2022. Acum nu stiu cu cine sa mai iau legatura.

  Răspundeți

 12. NUTU DANIELA MA NUMESC AM O PENSIE DE INVALIDITATE DE 1636 SI NU AM PRIMIT CARDUL DE ALIMENTE LA ALBA LA CASA DE PENSII FIGUREZ CA SUNT PE LISTA SA PRIMESC DAR CARDUL NU E NICAIERI VA ROG SA REZOLVATI DV PROBLEMA CA AM PENSIA MICA SI AM MARE NEVOIE SI DE CARD VA POT LASA UN NR DE DOSAR DE LA PENSIE180576 SI NR MEU DE TEL 0764140820

 13. Bună seara. Mă numesc Palici Vasilica locuiesc în călărași mamă a unui copil cu dizabilități, am întrebat și am căutat la toate oficiile postale de pe raza orașului călărași și cardul nu este de găsit, am fost la AJPIS și cei de acolo miau spus că este emis pe numele Gruia Carla Florina, Mi-a dat detalii despre card asta însemnând gradul de handicap al copilului, nr dosar, nr curent de fiecare dată când sa alimentat cardul numărul oficiului postaldata când sa alimentat cardul adică toate cele 5 tranșe și totuși cardul nu apare.Este posibil sa fie rătăcit prin vreun oficiu poștal în momentul în care sa livrat corespondenta până la Ulmu sau să nu se fi trimis de la minister?,MULȚUMESC frumos pentru înțelegere și scuze pentru deranj

 14. Sunt pensionară din 16 mai 2022 și nu am primit nici acum cardul social,am o pensie 1200 roi ,am vb la casa pensi și mi a zis ca trebuia sa l primesc,dar eu nu am primit nimic.Va rog frumos indrumati mă și pe mine unde sa ma adresez ?

 15. Nu am primit cardul social pentru alimente da nici pentru enel la curent.
  De 2022 iunie sunt in pensie de boala .am o pensie 1300 ron stiu ca am drepul l ajutor .
  Am scris la bucuresti la adresa si la ministru europeana de sprijin .
  Nimeni nu stie nimic .
  Am fost la posta la noi , si la casa de pensie .
  Nimeni nu stie nimic .
  O data am primit un email de la ministru de sprijin europene si scris ca cardul deja este trimis ,am verificat ,iara la posta ei zice nu este.

  Din pacat tine pe oameni in minciuni .
  Nu mai stiu ce sa fac calvarie asta si minciuni.din pacat..

 16. Nu am primit cardul social pentru alimente da nici pentru enel la curent.
  De 2022 iunie sunt in pensie de boala .am o pensie 1300 ron stiu ca am drepul l ajutor .
  Am scris la bucuresti la adresa si la ministru europeana de sprijin .
  Nimeni nu stie nimic .
  Am fost la posta la noi , si la casa de pensie .
  Nimeni nu stie nimic .
  O data am primit un email de la ministru de sprijin europene si scris ca cardul deja este trimis ,am verificat ,iara la posta ei zice nu este.

  Din pacat tine pe oameni in minciuni .

 17. Bună ziua sunt asistent maternal am un copil cu gradul 3 și nu am primit cardul de alimente pentru că a fost trimis la adresa familiei și îl folosesc părinții unde trebuie să mă adresez pentru ai reveni cardul copilului menționez că copilu rra la mine de 3luni când sa emis cardul de alimente.

 18. Buna ziua,am o pensie de 1.487 și nu am primit pana acum cardul social de alimente și nici cel de energie.Menționez ca pana la data28 dec 2022 am fost asociata al firmei Video Electric G SM care s-a disfintat și radiată de la RRegistrul Comerțului .Aștept un raspuns Va Multumesc.

 19. Bună ziua!
  Am primit cardul de alimente dar nu am primit nici un răspuns de la nimeni când vor intra banii pe luna aprilie se mai dau și retroactiv deoarece abia altăieri am primit cardul și suntem în luna aprilie mâine!!!
  Sper să mă poată lămuri cineva mulțumesc anticipat!

 20. Chiar nu se mai dau carduri de alimente suntem în aprilie ni sa spus ca vin în martie, săptămâna viitoare se încarcă cu bani pentru Paște și noi nu avem cardurile am pierdut prima transa din 2023,sunt eligibila din 2023,nu răspunde nimeni la aceste întrebări, am întrebat la poștă și nu au venit unde sa mai întrebam????

 21. Buna ziua nu am primit cad social am alocație suplimentară dar cardul nu mi-a venit stau an chirie nu am nici un venit din nici o parte de ce nu am primit cardul cel de lumina a venit dar cardul social nu

 22. Sânt pensionara din septembrie 2022. Nici acum nu am primit cardu de alimente . Am dat telf.si am trimis mai multe petiții la toate instituțiile , ministerul muncii și solidaritati sociale, casa națională de pensii , posta româna .Într un final am fost înformata ca sânt eligibila . Aștept cardu de alimente de 2 luni , nici acum n a ajuns . Bătae de joc …..

 23. Da sunt eligibila și pina azi nu am primit cardul, la posta romana am întrebat și nu este, am sunat la sodex acolo mi-a spus ca doar pina la 1500 lei se acorda, am spus ca în lege este modificat la 1700 lei în 2023 au spus ca ei nu știu de asa ceva, cine ne minte, sau cine se folosește de cardurile noastre, vad ca nu răspunde nimeni…. Bătaie de joc….

 24. Sânt eligibilă , de ce nu primesc cardul de alimente . Din răspunsul pe care la m primit de la ministerul muncii și investițiilor sociale , au menționat ca : persoanele declarate eligibile sânt verificate luna de luna . Eu sânt pensionara din 2022 si nici acum nu am primit cardul de alimente . Unde trebuie sa ma adresez ?

 25. Sânt eligibilă , de ce nu primesc cardul de alimente . Din răspunsul pe care la m primit de la ministerul muncii și investițiilor sociale , au menționat ca : persoanele declarate eligibile sânt verificate luna de luna . Eu sânt pensionara din 2022 si nici acum nu am primit cardul de alimente . Unde trebuie sa ma adresez ?

 26. In luna aprilie nu a fost in carcat cardul cu suma de 250 lei. Sunt persoana cu handicap și pensie pe caz de boala. As dori sa mi se comunice motivul care stala baza neprimirii banilor. Am sunat la câteva nr. De te.lefon unde nu răspunde nimeni iar la casa depensii din județ mi se spune că ei nu pot sa dea asemenea relații.Nu mai sunt pe lista sau care este motivul? Nu ar trebui sa ni se aducă la cunoștință motivele?
  Ma. numesc Maier paula-Corina
  Domiciliul Miercurea-Ciuc, județul Harghita, Str.Szasz Endre nr.7,Bl.7 Sc.B et.IV ,ap.14.
  Țin sa menționez ca în luna februarie am primit transa de 250 lei.
  Adresa de e_ mail: corina_paula_2007@yahoo.com

  Aștept răspuns!
  Va mulțumesc

 27. In luna aprilie nu a fost in carcat cardul cu suma de 250 lei. Sunt persoana cu handicap și pensie pe caz de boala. As dori sa mi se comunice motivul care stala baza neprimirii banilor. Am sunat la câteva nr. De te.lefon unde nu răspunde nimeni iar la casa depensii din județ mi se spune că ei nu pot sa dea asemenea relații.Nu mai sunt pe lista sau care este motivul? Nu ar trebui sa ni se aducă la cunoștință motivele?
  Ma. numesc Maier paula-Corina
  Domiciliul Miercurea-Ciuc, județul Harghita, Str.Szasz Endre nr.7,Bl.7 Sc.B et.IV ,ap.14.
  Țin sa menționez ca în luna februarie am primit transa de 250 lei.

  Aștept răspuns!
  Va mulțumesc

 28. Bună ziua!
  In luna iunie 2023 cardul nu a fost încărcat, as dori sa mi se comunice motivul care sta la baza neprimirii banilor. Am sunat cele doua numere de telefon dar nu răspunde nimeni. Ma puteți lamuri dvs? Aștept răspuns!
  Va mulțumesc

 29. Bună ziua .Cumnata mea nu a primit cardul social ,având un copil minor fără tata ,între timp nu mai locuiește la adresa din buletin ,ce poate face pentru a întra în posesia cardului??? Unde se poate adresa ?

 30. Buna ziua!
  Am trimis multe emailuri pt mama mea care nu a primit Cardul de alimente-desi a intrunit toate condititiile.
  Am primit si raspuns de la Casa de pensii-este pensionara, am transmis de fiecare data documente care demonstrau ca mama a fost eligibila de la inceput si din pacate nici acum nu a primit cardul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...