Voucherele de vacanță au salvat hotelurile de pe Litoral

Căldura din septembrie a convins și anul acesta românii să își petreacă o vacanță pe final de vară la Marea Neagră. O analiză a Organizației Patronale Mamaia-Constanța (OPMC) arată că hotelurile care au rămas deschise sunt ocupate în proporție de 80%, majoritatea turiștilor folosind vouchere de vacanță.

Voucherele de vacanță sunt considerate salvatoarele hotelierilor de pe Litoral, fiind folosite inclusiv cele emise anul trecut și a căror valabilitate a fost extinsă până în mai 2021.

Dar, chiar și cu vouchere, hotelurile de pe Litoral au avut cu 30% mai puțini turiști anul acesta, mai ales că până la jumătatea lui iulie au avut un grad mediu de ocupare de sub 40%. După 15 iulie au fost relaxate restricțiile provocate de pandemie, iar numărul de turiști a crescut.

„Constatând că nu-și riscă sănătatea dacă vin la mare și că proprietățile clasificate au implementat numeroase proceduri de protecție anti-COVID-19, turiștii au început să rezerve în număr mai mare pachete pentru sfârșitul lui iulie și începutul lui august. Într-adevăr, august a fost o lună bună, cu o scădere a numărului de turiști cu doar 10% comparativ cu anul trecut. Trendul ascendent a continuat și în luna septembrie, când am ajuns să fim egali cu luna septembrie a anului trecut ca grad de ocupare a hotelurilor deschise. Pentru că trebuie spus ca nu toate au rămas deschise, din păcate”, a declarat Nicolae Bucovală, președintele OPMC și prim-vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

De altfel, au fost hoteluri care nu au deschis deloc anul acesta, fie pentru că le-a fost teamă de coronavirus, fie pentru că nu au avut resursele financiare.

Hotelierii cer ca programul de vouchere de vacanță să continue pentru a salva anul turistic 2021, care va fi la fel de afectat de pandemie din cauza dificultăților financiare ale turiștilor și a incertitudinii legate de evoluția COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...