Voucherele sociale de 250 lei, repartizarea pe județe. Unde puteți suna în caz de probleme

Publicat: 25 iun. 2022, 08:54, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Voucherele sociale de 250 lei, repartizarea pe județe. Unde puteți suna în caz de probleme
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

În cazul în care aveți probleme în utilizarea voucherelor sociale de 250 lei, trebuie să știți că există câteva numere de telefon la care puteți suna pentru a ieși din încurcătura.

Pentru a veni în ajutorul beneficiarilor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a răspuns mai multor întrebări adresate de cetățini pe tema voucherelelor sociale. Printre acestea se numără și instrucțiunile despre folosirea cardului.

Emitenților de carduri le-au fost alocate județele astfel:

SODEXO(lista magazine): Bihor, Bistrița Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Arad, Călărași, Hunedoara, Timiș

UP ROMANIA (lista magazine): Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, București, Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea

EDENRED (lista magazine):  Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman

Numerele de telefon oficiale la care puteți suna în cazul în care întâmpinați probleme în utilizarea cardurilor sunt următoarele:  Edenred: 021 301 33 03, Sodexo: 021 204 46 64 și UP România: 0374 66 22 73, arată MIPE.

Cine primește voucherele

De aceste vouchere sociale beneficiază următoarele categorii de persoane: pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

Citește și Vouchere sociale de 250 lei. Precizările ministrului Muncii legat de alimentele ce pot fi cumpărate

De asemenea, voucherele se dau şi familiilor cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare, potrivit MIPE.

Citește și Vouchere sociale – Lista magazinelor unde pot fi folosite tichetele pentru alimente în valoare de 250 lei