Câteva stații din Suceava, de un verde izbitor, nu au cum să treacă neobservate. Stațiile de autobuz sunt nou-amenajate în oraș, dar cât sunt de eficiente?

Câte persoane încap pe băncuță? Maxim una. În context pandemic, două persoane la o distanță de nici jumătate de metru nu pot sta una lângă alta. Dar dacă sunt doi bătrâni? Răspunsurile nu le are nimeni, nici măcar domnul primar.
Suceava a devenit unul dintre municipiile din țară aproape 100% electrificat din punct de vedere al transportului în comun. Pentru noua divizie de transport electric se amenajează o nouă autobază, iar proiectul de transport ecologic mai are și alte componente, în curs de implementare, precum modernizarea stațiilor de așteptare, sistemul de e-ticketing și cel de informare a călătorilor cu privire la autobuzele care sunt pe trasee, scrie Digi24.
Cei mai mulți bani pentru proiectul de transport verde sunt din fonduri europene
40 de autobuze fac parte din flota electrificată a orașului la care urmează să se mai adauge și altele pe parcursul acestui an. Proiectul de transport verde costă peste 116 milioane de lei, din care mai mult de 100 vin de la Uniunea Europeană.
Câteva stații din Suceava?
Pentru a le pune în cifre, 24 de milioane de copii călătoresc cu 454.000 de autobuze școlare în Statele Unite. Și aceste autobuze parcurg mai mult de patru miliarde de mile în fiecare an, copiii petrecând 3 miliarde de ore pe ele. Având în vedere că aproximativ 90 la sută dintre aceste autobuze funcționează cu motorină, ele emit anual 3.000 de tone de funingine cauzatoare de cancer și 95.000 de tone de compuși care cauzează smog-ul.
Electrificarea autobuzelor școlare.
Cel mai remarcabil pentru autobuzele sale școlare electrice, unul dintre autobuzele lui Thomas Built a devenit primul autobuz școlar electric care a rulat o rută cu studenți, elevi, în statul Alaska. Mergând puternic chiar și la -40 °F în orașul Tok, Alaska, autobuzul Thomas Built este primul și, în prezent, singurul autobuz școlar electric din Alaska , din octombrie 2020. Și, în ciuda faptului că este capabil de 138 mile (222 km) per încărcare , autobuzul cu emisii zero parcurge de obicei 30 de mile (48 km) zilnic.