Vremea 19 noiembrie. Temperaturile scad simțitor. Unde ninge în România

Vremea se răcește simțitor, sâmbătă. Vor fi ploi, exceptând zona de munte, în special la altitudini mari, unde vor predomina ninsorile. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 16 grade.

Sâmbătă, vremea va deveni rece în nord și nord-est, în timp ce, în restul teritoriului, în marea lor majoritate valorile termice vor fi mai mari decât normele perioadei. Cerul va avea înnorări și mai ales în a doua parte a zilei vor fi precipitații în regiunile sud-vestice. Vor fi ploi, exceptând zona de munte, în special la altitudini mari, unde vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în nord-est și cele mai ridicate în sud-est. Izolat se va semnala ceață.

În Bucuresti, Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale. Vor fi înnorări mai ales spre seara când temporar va ploua și vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade.

La munte, Cerul va avea înnorări și mai ales din a doua parte a zilei, treptat aria precipitațiilor se va extinde dinspre zona Munților Banatului. Vor fi ploi, exceptând nordul Carpaților Orientali și zona înaltă din restul masivelor montane unde va ninge și se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri, cu precădere în vestul Carpaților Meridionali se vor înregistra cantități de apă însemnate (peste 20…25 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra ziua cu precădere în Carpații de Curbură, iar noaptea în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Valorile termice vor continua să scadă îndeosebi în masivele din nordul țării. Vor fi 4 grade la Păltiniș, 5 grade la Predeal, 3 grade la Sinaia, iar la Vârful Toaca din Masivul Ceahlău – minus 1 grad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...