Washingtonul ordonă personalului american neesenţial să plece din Mali

Statele Unite le-au ordonat „angajaţilor neesenţiali” americani şi familiilor lor să plece din Mali „din cauza riscului crescut de atacuri teroriste în zonele frecventate de străini”, informează sâmbătă AFP.

Un comunicat al Departamentului de Stat subliniază că Ambasada SUA „continuă să aibă o capacitate limitată de a le furniza ajutor de urgenţă cetăţenilor americani din Mali”.

„Grupuri armate şi teroriste continuă să planifice răpiri şi atentate în Mali” şi pot lua ca ţintă „cluburi de noapte, hoteluri, restaurante, lăcaşuri de cult, misiuni diplomatice internaţionale şi alte locuri frecventate de occidentali”, notează comunicatul publicat vineri seara.

Mali, stat-enclavă în mijlocul regiunii africane Sahel, a fost scena a două lovituri de stat militare, în 2020 şi 2021. Criza politică este însoţită de o gravă criză de securitate, după declanşarea, în 2012, a unei rebeliuni independentiste şi a unor sângeroase acţiuni jihadiste în nordul ţării. Miercuri, cel puţin 15 soldaţi malieni şi trei civili au fost ucişi în trei atacuri coordonate atribuite unor „terorişti”, care au ridicat la cel puţin 11 numărul de atacuri înregistrate într-o săptămână în Mali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...