Pe aplicație: Administratorii pot trimite mesaje tuturor grupurilor din cadrul unei comunităţi? Acum da

WhatsApp va avea un nou tab, numit Communities, de unde utilizatorii vor putea accesa aşa-zise comunităţi – structură care va conţine mai multe grupuri ce aparţin aceleiaşi categorii. Această nouă funcție ce facilitează aducerea la un loc a grupurilor de discuţii care au acelaşi numitor comun a fost extrem de mediatizată în aceste zile, în media tehnologică și nu numai. 

De exemplu, o şcoală poate crea o comunitate care să conţină câte un grup de discuţii pentru fiecare clasă. În acest fel, administratorul din partea şcoli poate avea mai mult control asupra discuţiilor dintre profesori şi părinţii elevilor.

Spre deosebire de abordările similare din aplicaţii precum Telegram sau Discord, WhatsApp vine cu o serie de caracteristici particulare. Una dintre acestea vine din faptul că administratorii pot trimite mesaje tuturor grupurilor din cadrul unei comunităţi, în vreme ce membrii obişnuiţi nu pot comunica decât în cadrul grupului din care fac parte, potrivit techcrunch.com.

Invitaţiile se fac doar pe baza numărului de telefon

Pentru a limita răspândirea rapidă a informaţiilor false, WhatsApp este pregătită să ia anumite măsuri. Spre exemplu, un mesaj nu va putea fi trimis mai departe decât către un singur grup o dată.

Comunităţile nu vor putea fi găsite printr-o căutare şi nici nu vor fi recomandate de un algoritm. Invitaţiile se fac doar pe baza numărului de telefon.

Cu excepţia numelui şi a descrierii, toate informaţiile din cadrul comunităţilor sunt criptate. În cadrul grupurilor, pot fi partajate fişiere de până la 2GB, la apelurile de voce pot participa cel mult 32 de persoane şi, pentru prima oară, la mesaje se va putea răspunde cu reacţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...