WhatsApp ucide: Un cântăreț din Nigeria condamnat la moarte

Un cântăreț din Nigeria a fost condamnat la moarte din cauza unui mesaj trimis pe Whatsapp, scriu ziarele internaționale.

Un mesaj distribuit pe un grup de WhatsApp a dus la condamnarea la moarte a unui artist din Nigeria.

Organizația pentru drepturile omului Amnesty International a contestat procesul împotriva lui Sharif-Aminu și a cerut autorităților să anuleze condamnarea sa la moarte.

Yahaya Sharif-Aminu a fost condamnat la moarte prin spânzurare pe 10 august, după ce a fost acuzat de blasfemie de către un tribunal islamic din nordul Nigeriei, după ce acesta ar fi distribuit o melodie compusă de el pe WhatsApp.

Tânărul de 22 de ani, care era angajat al unui studio muzical, a fost condamnat pentru că a făcut „o declarație împotriva profetului Mohammed într-un grup WhatsApp”, care este contrară Codului penal Sharia al statului Kano și este o infracțiune care este pedepsită cu moartea.

A făcut o greșeală

Sharif-Aminu  a recunoscut acuzații de blasfemie în timpul procesului său și a spus că a făcut o greșeală. Avocații lui Sharif-Aminu, care s-au implicat în caz doar după condamnarea sa, spun că nu i s-a permis reprezentarea legală înainte sau în timpul procesului.

Guvernatorul statului Kano, Abdullahi Ganduje, le-a spus clericilor din Kano că va semna mandatul de moarte al tânărului după ce acesta va epuiza toate căile de atac.

Când știrile despre condamnare au apărut la începutul acestui an, protestatarii au mers la casa familiei sale și au distrus-o, determinându-l pe tatăl său să fugă într-un oraș vecin, au declarat avocații săi pentru CNN.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole