Wuhan-ul RENUNȚĂ la mască

Tineri care dansează la o petrecere tehno, tarabe aglomerate și blocaje în trafic: peisajul din Wuhan nu are nicio legătură cu atmosfera orașului fantomă din 23 ianuarie. Ar părea lăudabil, dacă e straniu, având în vedere toată povestea încâlcită legată de coronavirus. În timp ce masca este obligatorie în orașe precum Berlin sau Paris, în Wuhan, masca, simbolul pandemiei, dar și costumele de protectie și vizierele, au făcut loc umbrelelor și ochelarilor de soare. Temperaturile au atins 34 de grade în ultimele zile.

Wuhan a fost primul oraș din lume care a intrat în izolare după izbucnirea epidemiei. Dar șase luni mai târziu, locuitorii din regiune savurează reîntoarcerea la viața normală, până în punctul în care mulți nu mai ezită să-si scoată măștile. Metropola de 11 milioane de locuitori a trecut printr-un blocaj dur timp de 76 de zile, ridicat în sfârșit la începutul lunii aprilie. Dar, odată cu cvasi-dispariția bolii în China, mulțimea este din nou pe străzi, potrivit Tribune de Geneve.

Au și expoziție despre covid

Revenirea la normal nu este completă, iar activitatea economică rămâne în recuperare. „În prima jumătate a anului, am reactivat doar câteva proiecte planificate înainte de epidemie”, a declarat pentru AFP Hu Zeyu, dezvoltator imobiliar, potrivit smartradio.ro. Printre primele persoane infectate în Wuhan se numără multe care au lucrat la piața de produse alimentare din Huanan, care a fost închisă de autorități la începutul lunii ianuarie. Abandonată în spatele barierelor albastre, piața nu s-a redeschis încă. Unii vânzători și-au mutat standurile mai departe.

La Muzeul Revoluției, o expoziție despre covid-19 prezintă obiecte care ar trebui să ilustreze lupta împotriva epidemiei. Vizitatorii pot vedea costume de protectie complete cu autografele medicilor care le-au utilizat în timpul crizei. Mulți oameni din Wuhan spun acum că vor să profite la maxim de moment. „Acum, mă bucur de fiecare zi ca fiind ultima”, spune un locuitor pe nume Hu Fenglian. „Nu vreau să-mi fac prea multe griji”. Ok, lasă că ne facem noi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole