YouTube a șters peste 30.000 de videoclipuri în care apar dezinformări despre vaccinurile anti COVID-19

YouTube a șters peste 30.000 de videoclipuri referitoare la vaccinurile anti COVID-19 din ultimele cinci luni, dar care contrazic afirmațiile făcute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sau de alte autorități sanitare.

În ultimul an, YouTube a eliminat, în total, peste 800.000 de videoclipuri din cauza dezinformărilor cu privire la tot ce implică existența virusului SARS-CoV-2. Din acest total, au existat mai multe înregistrări referitoare la vaccinurile anti COVID-19, în care au apărut afirmații nefondate din punct de vedere medical, cum ar fi faptul că ar provoca infertilitate sau ar conține un microcip secret, anunță BBC.

În primele luni de pandemie din 2020, pe YouTube puteai găsi numeroase teorii ale conspirației despre boala COVID-19 și chiar afirmații false despre „remedii” inexistente. Totuși, YouTube și alte platforme sociale depun eforturi pentru a căuta și a șterge aceste videoclipuri.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...