Zborurile comerciale, în scădere cu 60%, anul trecut, pe cele două aeroporturi din București față de 2019

Zborurile comerciale înregistrate pe Aeroportul Henri Coandă din București au scăzut cu 59,95% în 2020 față de 2019, potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București, în vreme ce numărul de pasageri din cele două aeroporturi bucureștene a fost de 4,46 milioane, diminuat cu 69,7% față de 2019, conform Airports Council International (ACI). Evident, ambele reduceri masive de trafic sunt cauzate de restrângerea turismului și a restricțiilor cauzate de pandemie. În același timp, numărul pasagerilor se va înjumătăți față de 2019.

„Estimăm că numărul zborurilor comerciale de pe Otopeni va crește cu 18% în 2021, față de anul trecut, ceea ce reprezintă o reducere cu 50% față de 2019”, transmit oficialii Companiei Naționale Aeroporturi București, la solicitarea Puterea.ro.

În ceea ce privește numărul de pasageri estimat de ACI, acesta s-ar putea situa la circa 7,5 milioane anul acesta, dar o previziune pesimistă îl arată la 5,5 milioane, în creștere ușoară față de 2020, când au fost 4,4 milioane, în vreme ce în 2019 traficul de pasageri de pe cele două aeroporturi bucureștene s-a cifrat la 15 milioane.

Interesant e că Aeroporturi București a obținut, spre sfârșitul anului trecut, certificatul de urbanism și autorizațiile necesare pentru demararea operațiunilor de exploatare a apei termale din Otopeni. Compania a primit și autorizația necesară de la ANRM, iar acum derulează o procedură de achiziție publică pentru a atribui contractul de explorare a apei geotermale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...