Zborurile între România și Austria se reiau de la miezul nopții. Ce reguli trebuie respectate

Publicat: 31 iul. 2020, 23:39, de Eva Mihai, în Internațional , ? cititori
Zborurile între România și Austria se reiau de la miezul nopții. Ce reguli trebuie respectate
avion zbor aeroport

Zborurile directe între România și Austria se reiau de la miezul nopții, adică de la 1 august ora 0:00. Autoritățile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România și Austria începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00.

“Decizia a fost luată în baza reevaluării măsurilor anterioare de suspendare a transportului aerian, inclusiv ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Viena, pe lângă autoritățile austriece competente”, susține MAE într-un comunicat.

Astfel, începând cu data de 1 august, companiile aeriene pot opera zboruri directe dinspre România către Austria și retur. 

Începând cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2/ PCR, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În lipsa testului, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună, imediat după intrarea în Republica Austria, timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză, urmând ca, în maximum 48 ore de la intrarea în țară, să fie prezentat autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile fiind suportate personal. Dacă testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

Autor