Zeci de copii au ajuns la spitalele din Capitală din cauza mușcăturilor de căpușe

Sezonul estival a venit la pachet cu o invazie a căpușelor. Într-o singură zi, la spitalele din capitală, zeci de copii s-au prezentat cu mușcături de căpușă.

Căpușele sunt extrem de active in lunile mai-iulie. Riscul este crescut în zonele împădurite și pe pajiștile din preajma pădurilor. Acestea mai pot fi aduse în casa sau grădina de câini sau pisici.

Medicii spun că cele mai multe căpușe sunt inofensive și nu necesită tratament medical, însă nu trebuie îndepărtate acasă. Aceste insecte pot fi purtătoare de germeni care cauzează boli precum Boala Lyme sau febra Rocky Mountain, potrivit reginamaria.ro.

De obicei, mușcăturile acestora sunt nedureroase. Ele preferă zonele calde și umede de pe corp și migrează de obicei către zona inghinală, axile si păr, unde își introduc capul sub piele și încep să se hrănească cu sânge.

Dacă se reușește îndepărtarea în primele 24 de ore de la mușcătură, șansele de a face boala Lyme se reduc considerabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...