Zeci de copii, victime ale incendiilor: 75% n-au fost supravegheați

În ultimii opt ani 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe. Un număr de 102 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa. Datele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) arată că majoritatea dintre ei n-au fost supravegheați de adulți.

 „Cei mici rămân categoria vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuinţe sau gospodării! În cele mai multe situaţii, ei nu pot aprecia pericolele din jur şi le lipseşte puterea de a se salva din calea focului! În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, dintre care 102 au decedat şi 268 au fost răniţi. Din totalul celor care şi-au pierdut viaţa, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban”, a transmis, marţi IGSU.

Statistica arată un fapt îngrijorător: 75 la sută dintre copii erau nesupravegheaţi în momentul producerii incendiilor.

„Acest aspect trebuie să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care îi au în grijă pe cei mici, să îndemne la responsabilitate. Exploatarea  necorespunzătoare  a instalaţiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieţi în rândul micuţilor. Cele mai multe victime în rândul copiilor  (decedaţi, răniţi) înregistrate în urma incendiilor au fost identificate în Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Bacău, Hunedoara, Maramureş, Iaşi şi Mureş. Îţi pasă de copilul tău? Nu-l lăsa nesupravegheat şi, în niciun caz, în preajma focului sau a mijloacelor de încălzire”, a mai transmis ISGU.

Statistica cuprinde datele centralizate la nivel naţional, ca urmare a misiunilor din perioada 01.01.2012 – 31.07.2020.

Studiul a urmărit  incidenţa situaţiilor de urgenţă în rândul  persoanelor cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole