Zeci de migranți ascunși în TIR-uri, descoperiți în Vama Nădlac

Publicat: 10 sept. 2020, 12:51, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Zeci de migranți ascunși în TIR-uri, descoperiți în Vama Nădlac

Zeci de migranți au fost prinși în ultimele 24 de ore în Vama Nădlac II. Polițiștii de frontieră au descoperit 41 de cetățeni străni ascunși în TIR-uri care încercau să treacă ilegal granița.

TIR-ul era condus de un șofer de 35 de ani și a fost descoperit la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, la sensul de ieșire din țară. Autovehiculul transporta plăci de aluminiu în Elveţia și 29 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani din Turcia.

De asemenea, în noaptea de miercuri spre joi, au mai fost descoperiţi alți şase cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal granița. Patru dintre migranți erau ascunși în două TIR-uri care erau staționate în parcarea situată pe sensul de ieşire din România. Alți doi străini au fost prinși în timp ce se deplasau pe jos către Ungaria.

Tot miercuri, polițiștii de frontieră au găsit ascunși pe roțile de rezervă ale unei semiremorci doi cetăţeni turci, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 27 şi 28 de ani.

În același timp, alte patru persoane alți migranți din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, au fost depistate ascunse într-un alt TIR, condus de un cetăţean bulgar.