Zeci de migranți, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria

Zeci de migranți au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să treacă fraudulos granița cu Ungaria.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au identificat 30 de migranţi din Afganistan, Maroc şi Pakistan care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Migranții erau ascunşi în camioane sau mergând pe jos spre ţara vecină.

În timp ce era verificat un camion condus de un cetățean turc, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, autorităţile au descoperit nouă străini în remorcă.

Poliţia de Frontieră Arad informează, marţi, că şoferul transporta piese auto pe ruta Turcia – Norvegia, iar opt dintre străini sunt migranţi din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 de ani, în timp ce al nouălea este din Pakistan, în vârstă de 18 ani. Toţi sunt solicitanţi de azil în România.

În PTF Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a patru camioane, conduse de doi bulgari, un turc şi un grec. Şoferii transportau utilaje industriale, role de vată de sticlă şi piese auto pentru societăţi din Marea Britanie, Germania şi Belgia, însă în remorci au fost găsiţi şi 19 migranţi din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, solicitanţi de azil în România.

Tot la Nădlac II, în dreptul terminalului destinat transportului de marfă, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, au fost prinşi doi bărbaţi care încercau să treacă frontiera în ţara vecină. În urma cercetărilor, s-a stabilit că aceştia sunt din Maroc, au 28 şi 35 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...