Zeci de profesori și elevi, loviți de o intoxicație misterioasă la un liceu din Timișoara. Au ajuns de urgență la spital

Publicat: 03 apr. 2024, 09:30, de Filon Stan, în SOCIAL
Zeci de profesori și elevi, loviți de o intoxicație misterioasă la un liceu din Timișoara. Au ajuns de urgență la spital
Zeci de elevi si profesori de la un liceu din Timisoara, loviti de o intoxicatie misterioasa

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional C.D. Loga din Timişoara au ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi la Spitalul Municipal din Timişoara! Cu toții aveau semne ale unei intoxicații.

Update:

Analizele de laborator au arătat că trei elevi erau contaminați cu norovirus. Medicii spun că școala este acum un focar de norovirus. În celelalte școli din oraș, elevii au fost sfătuiți să poarte mască.

Update:

Intoxicație misterioasă la Timișoara, acolo unde zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional C.D. Loga din Timişoara au ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi la Spitalul Municipal din Timişoara.

Zeci de profesori și elevi au fost loviți de o intoxicație misterioasă la un liceu din Timișoara

Marți noaptea 9 elevi au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, iar la primele ore ale dimineţii alte 12 persoane au ajuns la spitale.

În total, 15 copii sunt, în prezent, internaţi la Spitalul de Copii, alţi doi sunt la Spitalul Municipal şi tot la Spitalul Municipal este internat şi un profesor. Cu toţii au simptome de intoxicare. Au acuzat dureri abdominale, vărsături, scaune diareice. De asemenea, alţi elevi şi profesori cu aceleaşi simptome nu s-au deplasat încă la spital.

Tot marți noaptea, la ora 1.00, ISU Timiş a dispus deplasarea la Colegiul Naţional C.D. Loga a unui echipaj CBRN cu 6 subofiţeri, pentru identificarea unei posibile surse de intoxicare, însă în zadar.

”Legat de situatia de la Loga, la această oră pot spune că nu ştim de la ce au apărut simptomele copiilor. Sunt în jur de 30 de copii, vreo 12 adulţi afectaţi de aceleaşi simptome. O parte internaţi, o parte acasă. Toată noaptea am stat pe telefon, cu reprezentanţi ISU, conducerea Loga”, a transmis Aura Danielescu, inspector -şef al ISJ Timiş.

Conducerea liceului, dar și cadrele medicale încearcă acum să găsească sursa intoxicației misterioase, care i-a făcut pe profesori și elevi să ceară de urgență asistență medicală, dar încă nu se cunoaște cauza acesteia.

Se știe doar că unitatea de învăţământ nu are cantină, nu este racordată la gazele naturale şi nici nu a fost făcută dezinsecţie sau deratizare în ultima perioadă, așadar intoxicația nu se știe de unde a venit. Cursurile şcolare au fost suspendate miercuri, pentru evitarea altor probleme.