Dr. Mihai Craiu: Atenție la antitusive! Unele pot genera halucinații, vărsături, tahicardie…

În legătură cu medicamentele antitusive, ”există riscul să produceți foarte mult rău”, dacă sunt administrate ”din proprie inițiativă”, subliniază dr. Mihai Craiu în ”Spitalul Virtual pentru Copii”.

Autorul pornește de la faptul că, fiind în sezonul virozelor și pentru copii, și pentru adulți, sunt o mulțime de ”prescripții inutile sau chiar periculoase de medicamente antitusive”.

”Medicamentele antitusive inhibă reflexul de tuse și reprezintă doar O PARTE din medicamentele prescrise în cazul unui pacient care tușeste.

Pacienții ce tușesc pot primi medicamente personalizate, destinate controlului cauzelor ce produc tusea sau mecanismelor ce facilitează sau agravează tusea. Acestea au mecanisme de acțiune foarte diferite…

Revin. Doctoriile ce opresc reflexul de tuse în cazul copiilor cu tuse umedă/productivă au același efect ca oprirea ștergătoarelor atunci când șofăm pe ploaie. O astfel de acțiune poate produce accidente!”

Dr.Mihai Craiu se referă concret la un antitusiv. Este vorba despre Dextrometorfan (un antitusiv central) care a fost semnalat recent (https://www.webmd.com/mental-health/addiction/ss/slideshow-commonly-abused-drugs) ca fiind unul din „campionii” efectelor adverse/toxice în SUA.

”Excesul acestuia poate genera halucinații, vărsături, tahicardie sau, rareori, leziuni cerebrale”.

În mesajul său, dr. Mihai Craiu recomandă:  ”nu administrați din proprie inițiativă antitusive și dacă vi le prescrie un medic fără explicațiile necesare (sau cu explicații pe care nu le-ați înțeles…), vă rog să vă mai gândiți. Există riscul să produceți foarte mult rău. Oricând puteți solicita o a 2a opinie!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...