Zelenski: Armata rusă a pierdut în Ucraina mai mult decât în cele două războaie cecene

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări marţi, într-un mesaj video postat pe contul său de Telegram, că „armata rusă a pierdut în Ucraina mai mult decât în cele două războaie sângeroase care au durat ani de zile în Cecenia”.

Zelenski a afirmat că forţele ţării sale „provoacă pierderi devastatoare” armatei ruse de la invadarea Ucrainei, la 24 februarie, la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin.

„În curând, numărul elicopterelor ruse doborâte va ajunge la sute de unităţi. Au pierdut deja 80 de avioane de luptă, sute de tancuri, mii de alte echipamente”, a susţinut preşedintele ucrainean, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Zelenski şi-a manifestat aprecierea şi faţă de delegaţia ucraineană care a participat la convorbirile de pace cu Rusia şi a adăugat că discuţiile vor continua şi în cursul zilei de marţi, în ceea ce urmează să fie cea de-a cincea rundă a dialogului bilateral.

Totodată, Volodimir Zelenski a transmis parlamentului un proiect de lege care vizează prelungirea legii marțiale cu încă 30 de zile începând cu 24 martie. Legea marțială se pune în aplicare atunci când o țară se află în tulburări sociale majore, într-o perioadă de criză profundă sau în stare de război.

Într-un nou mesaj video publicat în cursul nopții, președintele ucrainean li s-a adresat direct trupelor rusești și le-a cerut să se predea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole