Zelenski cere ajutorul patronilor de companii franceze pentru reconstrucția Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat, luni, la deschiderea universităților de vară Medef, patronilor francezi, invitându-i să participe la reconstrucția Ucrainei, transmite HuffPost.

După șase luni de la începerea războiului din Ucraina, președintele Zelenski a vorbit prin videoconferință cu antreprenorii francezi aflați la Hippodromul Longchamp din Paris.

Avem nevoie de participarea voastră pentru reconstrucția Ucrainei după ostilități, a spus șeful statului cu ocazia discursului înregistrat și transmis pe un ecran uriaș, luni, 29 august. Invităm companiile să participe la modernizarea serviciilor urbane, invităm companiile energetice să lucreze în sectorul nostru de extracția gazelor, de energie verde, a precizat președintele Ucrainei, adresându-se totodată companiilor de automobile și de produse alimentare.

Estimând costurile reconstrucției țării între 600 și 800 de miliarde de euro, președintele ucrainean a cerut măsuri imediate, în special în privința infrastructurii pentru educație, porturi, transport și locuințe.

Obiectivul este ca persoanele care au plecat să revină în țară (…) Invit companiile franceze să vină în ajutorul Ucrainei în această perioadă dificilă pentru ca aceste persoane să poată reveni și să aibă tot ceea ce au nevoie, a subliniat acesta.

Întrebat despre o posibilă ”oboseală” a francezilor după șase luni de război, președintele ucrainean a explicat celor prezenți că războiul acesta este pe teritoriul nostru pentru a preveni ca acesta să nu ajungă pe teritoriul vostru și pentru aceasta noi luptăm.

”Este un război pentru pacea, de care voi vă bucurați acum”. O concluzie îndelung aplaudată de șefii de companii prezenți la acest eveniment.

După această intervenție, primul ministru francez Elisabeth Borne trebuie să se adreseze la rândul său șefilor de companii pentru a discuta atât despre consecințele războiului din Ucraina cât și despre eforturile necesare pentru reducerea consumului energetic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...