Zelenski „denunță”: Președintele Macron a sugerat Ucrainei să renunțe la o parte din pământul său

Președintele francez Emmanuel Macron a sugerat Ucrainei să renunțe la o parte din pământul său pentru a ajunge la un acord de pace cu Rusia, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat televiziunii italiene.

Vorbind la postul public RAI, Zelenski a răspuns la o întrebare despre ideea lui Macron că Rusia nu ar trebui „umilită” într-un acord de pace, ca nu cumva să alimenteze resentimentele care să conducă la un nou război relatează newsweek.

Comentariile lui Zelenski au fost difuzate în italiană prin intermediul unui interpret.

„Să ne propună să renunțăm la ceva în ceea ce privește suveranitatea noastră pentru a salva fața președintelui rus Putin nu pare un lucru corect din partea unor lideri”, a spus el. „Nu suntem pregătiți să salvăm fața cuiva plătind cu teritoriile noastre, nu cred că este corect”, a insistat liderul ucrainean, numind propunerea ce-i fusese făcută  „timp pierdut”.

Zelenski a recunoscut că va fi dificil să dea afară Rusia din părțile Ucrainei pe care le controla înainte de război, cum ar fi Crimeea și alte teritorii estice.

Macron a încercat de mai multe ori să medieze

Potrivit liderului ucrainean, condiția „minimă” pentru a participa la discuții de pace cu Putin ar fi retragerea forțelor ruse de pe terenurile luate în ultimele săptămâni. „Desigur, ei ar vrea să  rămână, din păcate, pe alte teritorii ocupate”, a adăugat el.

Atât înainte, cât și după izbucnirea războiului, Macron a încercat de mai multe ori să medieze între Kiev și Moscova, acționând și în calitate de deținător al președinției rotative a Uniunii Europene.

1 COMENTARIU

  1. În Ucraina și la nivel internațional, scenariul se întunecă pentru Rusia.
    Pe măsură ce luptele au făcut furori în estul Ucrainei, răspunsul internațional la atacul Rusiei a continuat să accelereze ritmul. Suedia a anunțat că va solicita aderarea la NATO, în urma unei decizii similare a vecinului său, Finlanda. Aceasta ar fi o schimbare istorică pe continentul european; cele două țări au fost nealiniate de generații.

    Președintele rus Vladimir Putin, care a lansat invazia în ceea ce el a spus că este un efort de a controla expansiunea NATO, dar acum vede că strategia respectivă se întoarce înapoi, a avertizat că o acumulare militară pe teritoriul celor două țări „va genera, desigur, reacția noastră ca răspuns. .”

    Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că procesul de aderare atât pentru Finlanda, cât și pentru Suedia ar putea fi foarte rapid, deși membrul Turcia și-a exprimat unele rezerve cu privire la această mișcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...